Menu
A+ A A-

Ovacije za predstavu mladih Trebinjaca

trebinje predstavaGradsko pozorište Trebinje i Kulturna scena "Male stvari" oduševili su trebinjsku publiku koprodukcijskom predstavom "Kraljević Marko i Kesedžija Musa", u režiji Željka Miloševića, rađenom po tekstu Miroljuba Nedovića.

Milošević, kroz parodijsku vizuru, oživljava mitske junake naše epske tradicije, preko kojih provocira i ismijava brojne društvene anomalije naših dana.

"Mi smo se u predstavi poigrali nekim stvarima i devijacijama našeg društva, pa i lažnim legendama, a ono što volimo istaći jeste da naše omladinsko pozorište u ovom komadu ima priliku da se mnogo više razmaše, da mašta, a istovremeno je i glumački dosta zahtjevno djelo, u kome tijelo jedno govori, a potpuno drugo misli i obrnuto", kaže Milošević.

Navodi da je pokušao da Nedovićevu dramsku priču o ekologiji načini parodijom, u kojoj se ismijavaju i mnoge naše navike, uvriježena shvatanja i devijacije.

"Mladi glumci su i sami kroz predstavu bili toliko kreativni da smo mnoge stvari koje su sami izmaštali morali i izbaciti, toliko su ideja imali", dodaje Milošević.

Kaže da je poenta predstave u tome što je iz nje očigledno i to koliko je ovaj ansambl sazreo, što je rezultiralo i nagradama na ovogodišnjem 15. festivalu omladinskog i srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu, odakle su se Trebinjci, nakon igranja ove predstave, vratili sa šest osvojenih nagrada.

nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:1092 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS