Menu
A+ A A-

Humani nastavnici pomažu Marku Pavloviću

sastanak na slijepo sarsNastavnici koji predaju u osnovnim školama na području opštine Pale, okupljeni u Amaterskom pozorištu prosvjetnih radnika Pale, paljanskoj publici su se večeras predstavili kroz predstavu ''Sastanak na slijepo''.

Predstava je odigrana isključivo zbog prikupljanja novčanih sredstava za oboljelog dječaka iz OŠ ''Pale'' Marka Pavlovića, kojem je otkrivena Vilsonova bolest i za liječenje je potrebno izdvojiti 13.000 KM mjesečno.

Nastavnik engleskog jezika u osnovnim školama ''Srbija'' i ''Pale'' Slađana Klačar rekla je novinarima da su odlučili da se na ovaj način uključe u jednu od mnogobrojnih akcija za Marka, a ova predstava im je prva od kako su formirali pozorište.

''Predstava je humanitarnog karaktera, a odlučili smo da pomognemo našem učeniku Marku Pavloviću, za kojeg je pokrenuto mnogo uspješnih akcija, a nadamo se da će i ova biti uspješna kao i prethodne'', rekla je Klačareva.

Scenario za predstavu je napisala nastavnica Klačar, a u predstavi, pored nje, učestvuju još četiri nastavnika. 

Nastavnik geografije u Osnovnoj školi "Pale" Aleksandar Rajić naglasio je da je ovo predstava čiji je krajnji cilj da se pomogne malom Marku, ali izrazio nadu da neće biti i posljednja.

Marko Pavlović, zbog zdravstvenih problema je upućen na Univerzitetsku dječiju bolnicu u Beograd gdje mu je otkrivena Vilsonova bolest.

Novac za pomoć Marku može se uplatiti na žiro račun kod NLB banke u KM: 562-012-81159817-59 na ime Slađana Pavlović.

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Radio Sa-RS