Potpisivanje ugovora o dugoročnoj saradnji u proizvodnji i isporuci malina

Napišite komentar
Udruženje privrednika opštine Pale u saradnji sa preduzećemo "Eko - Plod" d.o.o. iz Sarajeva, u petak 24.04.2015. godine sa početkom u 18.00 časova u sali za sastanke Opštine Pale organizuje potpisivanje ugovora sa zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima za uzgoj jagodičastog voća (jagode, maline i kupina).
 
Aktivnosti na pokretanju proizvodnje jagodičastog voća na području opštine Pala, Udruženje privrednika u saradnji sa preduzećemo "Eko - Plod" počelo je krajem 2014. godine. U dosadašnjem periodu organizovane su edukativne prezentacije u Palama, Mokrom i Podgrabu i određeni broj zainteresovanih poljoprivrednika dostavio je uzorke zemljišta za analizu na bazi čaga će se vršiti tretiranje kako bi se zemljište pripremilo za sadnju. U narednim mjesecima organizovaće se priprema zemljišta kako bi se u jesen izvršila uspješna sadnja.
 
Prilikom potpisivanja ugovora potencijalni proizvođači biće upoznati sa neophodnim mjerama potrebnim za organizaciju proizvodnje, od pripreme zemljišta, sadnje, primjene agrotehničkih mjera do berbe i zaštite plodova prije predaje prerađivaču, kao i sa uslovima koji su vezan za kreditiranje, otkup proizvoda i plaćanje.
 
Ono što posebno treba istaći jeste da je kreditiranje investicije za podizanje zasada, kroz zagarantovan otkup roda, "bez kamata". Takođe, od strane prerađivača obezbjeđena su stručna uputstva za sadnju, njegu, berbu, klasiranje i ambalaža za pakovanje.
 
Ovom prilikom iz Udruženja privrednika opštine Pale pozivaju sve zainteresovane za uzgoj jagodičastog voća da dođu na navedeni sastanak kako bi se upoznali sa uslovima organizacije, proizvodnje i kreditiranja.
 
Izvor i foto: palelive.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh