Porast snježnog pokrivača u višim krajevima tokom dana

pale setaliste snijeg pada sarsZnatno hladnije i oblačno vrijeme sa snijegom, a u nižim predjelima na istoku kiša i snijeg, dok će na jugu Hercegovine padati umjerena kiša.

U brdsko-planinskim krajevima će doći do brzog porasta snježnog pokrivača, a i u nižim predjelima će se formirati manji sniježni pokrivač.

Vjetar uglavnom slab, sjeverni i sjeveroistočni u Hercegovini jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -3°C od 1°C, jugu od 6°C, u višim predjelima od -5°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od -2°C do 2°C, na jugu i jugoistoku do 9°C, u višim predjelima od -4°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U utorak (20.03):

Nastavlja se vrlo hladno i oblačno vrijeme uz slab snijeg, na jugu kiša. Nešto jači snijeg će padati na planinama uz visinu snježnog pokrivača oko 20 do 40 cm. U nižim predjelima visina snježnog pokrivača iznosiće od 2 do 10 cm.

Uveče padavine slabe i nakratko prestaju u većini predjela, osim na jugu. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C od -2°C, u višim predjelima od -8°C, jugu oko 3°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od -2°C do 3°C, u višim predjelima od -5°C, jugu oko 8°C.

U sredu (21.03):

Ujutru na jugu jaka kiša, u ostalim predjelima pretežno suvo. Tokom prijepodneva padavine jačaju i šire se od juga ka sjeveru. Padaće jak, mokar snijeg uz brzi porast snježnog pokrivača. U nižim predjelima se očekuje i preko 20 cm snijega, a na planinama i pola metra snijega.

Jutarnja temperatura vazduha od -6°C od -2°C, u višim predjelima od -10°C, jugu oko 3°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -3°C do 2°C, u višim predjelima od -6°C, jugu do 6°C.

U četvrtak (22.03):

Ujutro oblačno i hladno sa snijegom, koji je povremeno moguć i na jugu. Tokom dana padavine postepeno slabe na zapadu i sjeveru i prestaju uz djelimično smanjenje oblačnosti, dok će u centralnim i istočnim krajevima i dalje padati uglavnom slab snijeg, a na jugu kiša.

Jutarnja temperatura vazduha od -7C od -2°C, u višim predjelima od -11°C, jugu oko 1°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -2°C do 2°C, u višim predelima od -6°C, jugu do 6°C.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next