Popušta nasip u naselju Jošik

Napišite komentar

dubica 4Nasip u naselju Jošik kod Kozarske Dubice počeo je da popušta, jer je dio zemljišta počeo da klizi, javlja reporter ATV-a sa lica mjesta.

 Na području opštine Kozarska Dubica danas je proglašena vanredna situacija zbog odrona na dijelu nasipa uz rijeku Moštanicu na ušću u rijeku Unu, u prigradskom naselju Jošik.

“Za sada nema razloga za paniku. Angažovali smo sve raspoložive ljude i tehniku i nastojaćemo da podbočimo ovaj dio odrona da bismo osigurali da grad ne bude ugrožen ukoliko dođe do daljeg rasta vodostaja rijeka Une i Save”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je posjetio lokaciji u Jošiku na mjestu nastanka odrona.

On je naglasio da su na terenu sve nadležne ekipe i mehanizacija, a da su o situaciji na području opštine Kozarska Dubica obaviještene nadležne institucije na nivou Republike Srpske, preduzeće “Vode Srpske” i republička Civilna zaštita.

U opštini Kozarska Dubica jutros je zasjedao Krizni štab, koji je zbog vodostaja rijeke Une od 245 centimetra i rijeke Save u Donjoj Gradini od 915 centimetara, proglasio vanredne mjere zaštite od poplava.

Šef Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac rekao je da su zbog dugotrajnog natapanja zemljišta i visokih vodostaja nasipi postali porozni, a da je na području opštine aktivno desetak klizišta, najviše na knežičkom području.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlivanja rijeke Une, u dužini od 10 metara saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom, dok je zbog izlivanja rijeke Save ubustavljen saobraćaj u mjestu Gašnica na magistralnom putu Kozarska Dubica–Gradiška.

  • Izvor: ATV
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Moj stav

Prev Next