Pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika

Povoljni uslovi za vožnju i pojačana frekvencija vozila karakterišu saobraćajnu situaciju na putevima RS. Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, vozačima skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona.

stanje lukavica raskrsnica 1

Izdvajamo putne pravce Banja Luka – Kneževo, Banja Luka – Crna Rijeka, Sarajevo - Foča i Rogatica – Višegrad.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

FEDERACIJA BiH

Zbog nastupajućeg praznika 1. Maja Međunarodnog praznika rada, do 02.05. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

U toku je biciklistička trka na relacijama Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje. Molimo vozače koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačan je intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH na GP Gradiška, a na GP Brod na izlazu, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 30 minuta.

 

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 30 April 2018 09:43

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next