Pohvala i nagrada medicinskoj sestri za pravovremenu reakciju i spašen život Istaknuto

Napišite komentar

Direktor JZU Bolnica Srbija Istočno Sarajevo Nebojša Šešlija pohvalio je i nagradio medicinsku sestru Jelenu Kovačević sa odjeljenja Interno 2. i to na prijedlog glavne sestre bolnice Borjane Petrović.

bolnica srbija

Naime, par dana ranije, navedena sestra je radeći redovnu smjenu u dežuri , u popodnevnim satima, dijeleći terapiju, prilikom apliciranja lijeka primijetila da pacijent B.B. ima anafilaktički šok, tj tešku alergijsku reakciju na lijek, ampicilin, koji je bio njegova redovna terapija, ali do tog dana nije ima nikakvu reakciju.

Pacijent je ubrzo prestao da diše i daje znakove života, gdje je sestra uprkos ozbiljnosti situacije zahvaljujući iskustvu i velikoj pribranosti uspjela da primjeni tehnike oživljavanja, pozove dežurnu doktoricu koja je imala težak slučaj u prijemnoj ambulanti, dosta udaljenoj od odjeljenja, te sestru sa drugog odjeljenja pa su nastavile da rade reanimaciju, oslobodile su disajne puteve i praktično su mu spasile život. Dežurna doktorica je takođe brzo došla i terapijski zbrinula pacijenta.

Pacijent se potpuno oporavio i za nekoliko dana došao je u posjetu i Jeleni i svim ostalim kolegama donio tortu kao znak zahvalnosti. Glavna sestra bolnice Borjana Petrović pohvalila je postupak sestre i predložila je da bude nagrađena.

Iz Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara poručuju da ovaj primjer pokazuje kolika je uloga i značaj medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenom sistemu, a posebno ih raduje što je konačno došla uprava koja je spremna prepoznati i pohvaliti ovakav slučaj i dati primjer da se trud i rad isplate.

  • Izvor: bolnicakasindo.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh