Pogodnosti za gradnju kuće u opštini Istočna Ilidža Istaknuto

Napišite komentar

Kod izgradnje individualnih stambenih i individalnih stambeno-poslovnih objekata investitoru se umanjuje plaćanje naknade za uređenje gradskog građavinskog zemljišta i rente samo za stambeni prostor i to:

kuca ilustracija

a) porodicama poginulih boraca i porodica civilnih žrtava rata umanjuje se plaćanje za uređenje i rentu 80%

b) invalidima rata 1 i 2 kategorije umanjuje se plaćanje naknade za uređenje i rentu 60%

v) invalidima svih ostalih kategorija umanjuje se plaćanje naknade za uređenje i rentu 30%

g) učesnicima rata umanjuje se plaćanje za uređenje i rentu 10%

d) bračnim parovima do 35 godina starosti (ili jedno od supružnika do 35 godina starosti) umanjuje se plaćanje naknade za uređenje i rentu do 90% za površinu do 150m2 stambenog prostora, ako nemaju drugu stambenu jedinicu na opštini, odnosno nisu riješili stambeno pitanje.

đ) bračnim parovima preko 35 godina starosti umanjuje se plaćanje za uređenje i rentu do 50% za površinu do 150m2, stambenog prostora, ako nemaju drugu stambenu jedinicu na opstini, odnosno nisu riješili stambeno pitanje.

U koliko investitor ima više osnova za popust u plaćanju oslobađa se po jednom osnovu koji je najpovoljniji za investitora.

Ukoliko investitor izvrši promjenu namjene iz stambenog u poslovni prostor, naknadu za uređenje i naknadu za rentu plaćaće u punom iznosu, odnosno u skladu sa Odlukom.

 

Posljednja izmjena Utorak, 17 April 2018 22:01

  • Izvor: istocnailidza.net
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh