Počela gradnja najvećeg proizvodnog pogona

Napišite komentar
Prehrambena industrija "Svislajon" počela je gradnju proizvodnog pogona "Trebinje 2", najvećeg tog tipa u BiH, u kojem će od septembra biti zaposleno stotinjak novih radnika.
 
Gradnja objekta na površini od 14.800 metara kvadratnih počela je u martu, a angažovane su građevinske firme sa područja Hercegovine. 
 
Vrijednost građevinskih radova je 4,5 miliona KM, a izgradnjom objekta planirano je da i prihodi ove firme, koji su prošle godine iznosili 93,5 miliona KM, ove godine budu veći od 100 miliona KM. 
  
Direktor za investicije "Svislajon"- Prehrambena industrija Trebinje Radenko Drašković potvrdio je Srni da su u novom pogonu raditi ukupno pet proizvodnih linija od kojih su tri nove - "Juvitana" koja će ovdje raditi pod drugim brendom, te za preradu kakao zrna i za proizvodnju medenjaka. 
 
"U novoizgrađenu halu dislociraćemo i dvije proizvodne linije koje su sada bile u sastavu hale `Trebinje 1`. Sve to će uvećati našu proizvodnju koja u pogonima u Trebinju i Nevesinju dostiže 350 tona dnevno", kaže Drašković. 
 
On kaže da očekuje da će linije biti puštene u funkciju u septembru, kada će biti zaposleno stotinjak radnika, a da će taj broj biti mnogo veći u slučaju da se krene sa punim proizvodnim kapacitetima, odnosno sa radom u tri smjene. 
 
Drašković ističe da će provođenjem projekta "Trebinje 2" i puštanjem u rad novih linija Trebinje postati privredni centar Hercegovine i Republike Srpske i grad koji ima jake privredne subjekte, poput Prehrambene industrije "Svislajon" koja ulaže desetine miliona evra u proširenje kapaciteta i zapošljavanje. 
 
On je istakao da su investiranje i otvaranje novih radnih mjesta u "Svislajon" prepoznale sve vodeće privredne manifestacije u Republici Srpskoj i BiH. 
 
"U Trebinju i Nevesinju imamo 500 proizvodnih radnika, a njihov broj će se povećavati saglasno potrebama tržišta i u zavisnosti od uposlenosti kapaciteta, odnosno ostvarene proizvodnje po zahtjevu tržišta", rekao je Drašković. 
 
On je istakao da ni ovo preduzeće ne zaobilaze problemi sa kojima se susreću i ostali privredni subjekti, napominjući da se oni protiv krize bore razvojem, te primjenom novih tehnologija, ulaganjem u znanje i u stručnu radnu snagu. 
 
"Rezultat svega toga je nova hala `Trebinje 2` tako da sada možemo da kažemo 
da smo ostvarili ciljeve zbog kojih smo i došli na ovo tržište", ističe Drašković i dodaje da su mnogobrojne nagrade za poslovanje i zapošljavanje potvrda takvog rada. 
 
U trebinjskom "Svislajonu" ističu da su za nagrade najviše zaslužni radnici, ali da je, ipak, najzaslužniji za sve projekte predsjednik poslovnog sistema Rodoljub Drašković. 
 
"Svislajon" uporedo sa otvaranjem novih linija u Trebinju ravija prehrambenu industriju i u Nevesinju gdje su u prethodnom periodu postavljene nove linije na kojima će biti dodatnih zapošljavanja. 
 
Preduzeće "Svislajon" Trebinje nedavno je dobilo priznanja u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u 2014. godini, te nagrade i priznanja za investiranje i zapošljavanje. 
 
Izvor: Srna/Sarajevo-RS
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh