Peti "Sarajevo PR Open" 13. maja

Napišite komentar
Društveno odgovorno poslovanje, s posebnim fokusom na kontekst u savremenim komunikacijama, ključna je tema 5. konferencije Sarajevo PR Open zakazane za 13. maj u Sarajevu.
 
Sarajevo PR Open je koncipirana kao jednodnevna konferencija posvećena odnosima s javnošću, novim trendovima i izazovima s kojima se susreće profesija. Peto izdanje biće posvećeno razotkrivanju izazova s kojima se kompanije, institucije, ali i mediji susreću kad je u pitanju koncept društvene odgovornosti, a onda i stvarni odnos i ozbiljnost pristupa konceptu DOP-a, a u fokus stavlja strategije kompanija i institucija u BiH za društveno odgovorno poslovanje, njihovo nepostojanje, tumačenja i interpretacije DOP-a i način na koji se profesija odnosi prema ovom segmentu poslovanja.
 
Svoje učešće potvrdile su Andreja Pavlović, direktorica DOP-a u Hauska i Partners grupi i Dragana Đermanović, blogerka i preduzetnica, te predavačica na brojnim svjetskim konferencijama iz oblasti poslovne primjene interneta.
 
„Treći Sarajevo PR open bio je posvećen istoj temi, a pet godina kasnije vraćamo se ovoj važnoj temi u vremenu transformisanih odnosa i komunikacija, a u praksi se sve više vidi da postoji jasna potreba da se napravi razlika između društvenog odgovornog poslovanja u strateškom smislu i onog što se interpretira pa potom i komunicira prema javnosti kao DOP. Logična posljedica je da se pogrešne ili nejasne interpretacije stavljaju na teret profesiji odnosa s javnošću kao nosiocu komunikacije u organizacijama, pa je time važna tema za struku. Ako je već tako, onda je na nama da to popravimo. Edukacija, razmjena iskustava i razgovor na temu DOP-a su razlog za 5. Sarajevo PR Open“, rekla je Dobrila Močević, izvršna direktorica agencije Prime Communications.
 
Pokrenut je novi ciklus istraživanja na temu društveno odgovornog poslovanja u organizacijama u BiH s ciljem prepoznavanja dobrih i loših praksi čiji će rezultati biti predstavljeni na konferenciji.
 
Izvor: seebiz.net
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh