Pet intervencija vatrogasaca u protekla 24 sata

Pripadnici vatrogasnih jedinica na području grada Istočno Sarajevo, ali i šire, imali su "pune ruke posla". Najčešći problem zbog kojeg su izlazili na teren bio je nesavjesno paljenje korova i niskog rastinja, koji su se oteli kontroli i napravili veći požar.

vatrogasci i.sarajevo pozar

Vatrogasna jedinica Sokolac je u protekla 24 sata intervenisala najprije u podrumu i stubištu stambene zgrade u ulici Cara Lazara od 09:30 do 10:20 časova, kada je izbio požar u kojem su se zapalila drva. Požar je ugašen, a intervenisalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.

Druga intervencija sokolačkih vatrogasaca je bila u naselju Kula, gdje je suva trava izazvala požar koji je gašen od 16:00 do 18:20 časova. Intervenisala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila. Sličan slučaj bio je u naselju Brezijak, na području Sokoca, gdje je požar izazvan nekontrolisanim paljenjem trave ugašen nakon 40 minuta.

U Glasinačkom polju od 20:00 do 23:00 časa gašen je požar izazvan paljenjem suve trave i niskog rastinja, a na gašenju požara intervenisala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.

Paljanski vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana intervenisali na požaru koji je izazvan paljenjem trave kod studentskih domova, a od je ugašen za dvadesetak minuta.

Mirnu noć nisu imali ni vatrogasci u Rogatici zbog požara na pomoćnom objektu - radionici Srednje škole u Rogatici, na kojem je intervenisalo pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila. Požar je ugašen.

 

Posljednja izmjena Petak, 13 April 2018 10:35

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next