Paljanski SDS pozvao lidere političkih partija na poligrafsko ispitivanje Istaknuto

Napišite komentar

Klub odbornika Srpske demokratske stranke (SDS) u Skupštini opštine Pale predložio je danas na Posebnoj sjednici SO Pale da rukovodstva političkih stranaka u Palama i odbornici u skupštini pristupe poligrafskom ispitivanju u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo.

sjednica so pale posebna1

Odbornik SDS Nikola Blagojević rekao je novinarima, nakon sjednice, da se SDS na ovaj korak odlučio kako bi se steklo povjerenje između političara na Palama.

"Cilj je da odbornici u SO Pale i šira rukovodstva političkih partija SDS, PDP, DNS, SNSD pomognu policiji u rasvjetljavanju krivičnih djela i da se otklone sve sumnje. Mi smo predložili zaključak kojim ćemo se staviti na raspolaganje policiji za poligrafisanje i otklanjanje svih tih sumnji", rekao je Blagojević.

Odbornici su na današnjoj Posebnoj sjednici Skupštine opštine Pale usvojili četiri zaključka, a to su ostanak Policijske uprave Istočno Sarajevo u Palama, poziv MUP-u Republike Srpske da Policijskoj upravi pruži neophodnu logističku i tehničku pomoć za efikasan i nesmetan rad, zahtjev da policijski službenici Policijske uprave pruže maksimum u rasvjetljavanju svih krivičnih djela, te četvrti poziv svim političkim partijama da se suzdrže i ne miješaju u rad policijskih i drugih nadležnih organa.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je stanje na području opštine statistički gledano zadovoljavajuće, ali da se može desiti da jedno djelo pokvari cjelokupan utisak i pozvao policiju da utiče na stanje, kako bi se ono popravilo.

"Mislim da tu statistiku treba prihvatiti, ali i da treba raditi više na terenu. Stanje uvijek može bolje i prošli put kad sam to rekao, naišao sam na osudu građana, te sad koristim priliku da kažem da stanje može bolje i to očekujem od Policijske uprave IS da se stanje popravi u budućnosti", rekao je Jugović.

predrag cajic sjednica pale

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević istakao je da je bezbjednosna situacija u Palama bolja nego u prethodnih godinu dana, ali da cjelokupno stanje bezbjednosti nije onako kako bi svi bili zadovoljni.

Vučićević je dodao da je logično da političke partije iznesu svoj program o tome kako će raditi u narednom periodu, s obzirom da je izborna godina u pitanju, ali da je logično i da policija radi svoj posao.

"Što se tiče opštine Pale, ne znam da li se ikad desilo da je načelnik opštine ili bilo ko drugi, da se ikad petljao u rad policije. Policija treba da radi profesionalno svoj posao i u interesu građana te opštine", naveo je Vučićević.

Da je stanje bezbjednosti, prema parametrima kojima se vode policijski službenici, zadovoljavajuće, potvrdio je i zamjenik načelnika Policijske uprave Predrag Ćajić, koji je prisustvovao i obratio se odbornicima danas u Skupštini opštine Pale.

Ćajić je novinarima nakon sjednice rekao da su krivična djela paljevine vozila zamjeniku predsjednika paljanskog SNSD Boška Tomića, te prijetnje SMS porukama paljanskim političarima, u nadležnosti Tužilaštva, te je istakao da on o tome ne može dalje govoriti.

On je izrazio nadu da će rezultati o ovim aktivnostima uroditi plodom.

O slučaju postavljanja bombe ispred kućnog praga predsjednika paljanskog SDS-a Bojana Ninkovića, Ćajić kaže da je i ta istraga u toku i da su preduzete operativne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Posljednja izmjena Petak, 11 Maj 2018 14:14

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next