Otežano odvijanje saobraćaja preko planinskih prevoja

stanje voznja snijeg sarsNa dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno, a izdvajamo putne pravce: Trnovo-Foča, preko Rogoja, Vlasenica-Han Pijesak, preko Han Pogleda, Gacko-Foča, preko Čemerna i Mrkonjić Grad-Glamoč preko Mliništa.

Na regionalnom putu R-433 Ulog- Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen je saobraćaj zbog snježnih smetova.

Dodatan oprez vozačima savjetujemo zbog niskih temperatura, na formiranje poledice posebno u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica. U nižim predjelima RS saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

FEDERACIJA BiH

Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, sporije se saobraća u višim predjelima FBiH. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Na putevima u južnim krajevima, kolovoz je pretežno mokar.

Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu. Pojačan oprez savjetujemo na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BIH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next