Otežan saobraćaj na planinama, posebno na Han Pogledu

Vozače upozoravamo na snijeg na kolovozu, na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje je odvijanje saobraćaja usporeno, a izdvajamo putne pravce: Vlasenica-Han Pijesak, Zvornik-Tuzla,Gacko-Tjentište,Sarajevo-Rogatica, preko Romanije, Trnovo-Foča, preko prevoja Rogoj, Mrkonjić Grad-Mliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo

stanje ciscenje snijeg han pijesak

U nižim predjelima zbog zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na poledicu i klizav kolovoz, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na putnom pravcu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.

FEDERACIJA BiH

Ugaženog snijega na kolovozu ima na planinskim prevojima. Izdvajamo putne pravce Olovo-Kladanj-Vlasenica, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Mrkonjić Grad i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Gradiška pojačan je intenzitet saobraćaja , dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next