Otežan i usporen saobraćaj u Sarajevsko-romanijskoj regiji

Intenzivne snježne padavine i dalje usporavaju i otežavanju odvijanje saobraćaja u Republici Srpskoj, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, gdje je zbog niskih temperatura usporeno djelovanje posipnih materijala, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

stanje snijeg jahorina 2018 sars

Dodatno, na području Kneževa, donjeg Podrinja i romanijskoj regiji povremeno duva jak vjetar i nanosi snijeg na kolovoz. Dežurne ekipe preduzeća za puteve su u punom kapacitetu na terenu i vrše čišćenje i posipanje, tako da su svi putevi prohodni.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporuju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, dok se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preko planinskih prevoja preporučuje upotreba lanaca. U nižim krajevima vozi se po mokrim i klizavim kolovozima.

Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

FEDERACIJA BiH

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, kod mjesta Šije. U toku je obavljanje policijskog uviđaja. Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila.

Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Zbog snježnih padavina i jakog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH na GP Brod, Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća. Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next