Oprezno zbog učestalih odrona i klizavog kolovoza

voznja snijeg klizavost sarsZbog izlijevanja rijeke Save u mjestu Gašnica, na mag. putu M-14.1 Gradiška-Kozarska Dubica, saobraćaj je potpuno je obustavljen za sve kategorije vozila.

Na dionici mag. puta M-14 Prijedor -Novi Grad u mjestu Dragotinja, došlo je do oštećenja lijeve saobraćajne trake iz pravca Prijedora. Mjesto je propisno obilježeno dodatnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu R-475a Karan - Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog izlijevanja rijeke Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima  Blagaj-Japra-Volar u mjestu Vitasovci, Blagaj-Radomirovac i Tukovi-Volar.

Na većini ostalih puteva u RS saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Zbog snijega koji je padao na području Mrkonjić Grada i Kneževa vozačima skrećemo pažnju na mjestimično ugažen snijeg na kolovozu.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja vozače upozoravamo na poledicu, kao i na prilazu mostovima i tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Izdvajamo putne pravce Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik - Konjević Polje, Karakaj - Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar - Rudo.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije je poštovanje obavezno, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

FEDERACIJA BiH:

Na magistralnom putu M-5 Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ mjestimično ima ugaženog  ili raskvašenog snijega na kolovozu.

Na ostalim putevima u F BiH vozi se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajamo puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka i Bugojno-Novi Travnik.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), od 07:30 do 17 časova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI:

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next