Oprez vozačima zbog prevoza vangabaritnog sadržaja do Jahorine

vangabaritni prevozVremenske prilike pogoduju nesmetnom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Kraće obustave saobraćaja mogu se očekivati na dionicama na kojima je, zbog radova, izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

"Vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnjum prilagođenju stanju i uslovima na putu", saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na magistralnom putu M-19 Bratunac - Pale - Jahorina tokom dana kretaće se vangabaritni teret, pa s toga se mole vozači koji se kreću na toj dionici danas za opreznu i strpljivu vožnju i poštovanje upustava lica iz pratnje, dodaje se u saopštenju.

Radovi:

Na magistralnom putu M-5, u tunelu Kalovita Brda na dionici Ljubogošta – Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3.

FEDERACIJA BiH

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna (dionici Goduš-Sapna). Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Kalesija-Sapna i obratno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Vremenski uslovi trenutno su povoljni, ali tokom noći i jutra skrećemo pažnju na moguće nailaske na dionice sa gustom maglom, posebno u kotlinama i uz riječne tokove. Upozoravamo na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju, saopšteno je iz BiHAMK-a.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška- Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

 

Foto: ilustracija

nazad na vrh