Oprez vozačima zbog snijega i poledice na planinskim prevojima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima. Zbog niskih temperatura, vozačima skrećemo pažnju na moguću poledicu, na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

stanje snijeg voznja krivina

Na svim putnim pravcima vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

FEDERACIJA BiH

Zbog jakog vjetra u jugozapadnim krajevima mogući su nailasci na sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je mjestimično vlažan. Zbog niske temperature moguća je poledica, pa pozivamo na pojačan oprez.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima i na planinskim prevojima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog loših uslova za vožnju na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t. na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

GRANIČNI PRELAZI

GP Rača dobio je struju tako se očekuje normalizacija saobraćaja teretnih vozila. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 20 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Šćepan Polje-Plužine.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Novi Grad -Dvor.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next