Oprez: Moguća poledica u kasnim večernjim časovima

Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog snježnih smetova. Saobraćaj se na većini ostalih puteva u RS odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. U višim planinskim predjelima i preko prevoja, vozačima skrećemo pažnju na mjestimično zasniježen kolovoz i poledicu, dok je zbog niskih temperatura poledica moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova i na prilazu tunelima.

stanje na putevima karta

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a na putnim pravcima Dobro Polje-Brod na Drini i Gacko-Foča, preko prevoja Čemerno (na lokalitetu između dva tunela) na obrušavanje snježnih lavina na kolovoz. Na svim putnim pravcima vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

FEDERACIJA BiH

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. Na dionicama u jugozapadnim krajevima i dalje mjestimično ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, a izdvajamo puteve: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Glamoč-Mliništa i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen). Na putevima na širem području Jablanice i dalje ima izražene poledice.

Na ostalim putevima saobraćaj se odvija po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Padom temperature tokom noći, može se očekivati formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na dionici GP Šćepan Polje-Plužine, zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Crnoj Gori, trenutno je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 7.5 tona.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next