Odakle vam

Napišite komentar

vracar autaTreba mi malo mira. Pun mi je kofer i pametnih i glupih. I velikih, i malih, i plavih, i crvenih i zimzelenih. Preko glave mi je idiota u svim oblicima, bojama i dimenzijama. Ljudi me smaraju i svojim vizijama i svojim propalim idejama. Kad imaju nekakvu ideju satraše se od priče kako je to dobro i pametno i pravi bum. Kad ideja propadne a oni odu u vražju mater gdje obavezno povuku i mene, onda kukaju i jauču na sve strane. Pomoći nema. Naravno da nema. Kako će je biti kad smo, umjesto da iz septičke izađemo čim je zasmrdilo, nastavili dok nije došlo do grla. I sad kuku. Jao nama.

A za to vrijeme Vlada prodaje sve što stigne.

Najgori su mi oni koji su, iako sam ja non-stop govorio da to ’’ne može tako’’ govorili da nemam pojma i da će oni sve to srediti. Aha. Malo morgen. Kad jednom upadneš u septičku jamu sve što dalje radiš je pokušaj da se iz nje izvadiš. Ostali su tu da ti to otežaju. Da ti još nadodaju. Da te unište načisto. Nisam jednom bio u žestokim problemima. Ma i sada sam ali ne kukam. Gledam kako da se izvučem. Kako, jadan, na zelenu granu da se popnem. Kako da sve ove jade predeveram i da izađem sa što manje oštećenja. Znam da je nemoguće. Ali hajde da probam. Imam kredit. 1. 2. 3. Uzeo sam ih da sebi olakšam neke stvari. Da kupim što mi je trebalo. I kupio. Završio. Sad polako otaljavam rate i štedim na sebi. Moram. Tako se radi kad ti je plata mala. Da je plata velika ili bar normalna od svake bih odvajao pomalo i polako prikupljao potrebno. Ili da bar imam šta da prodam pa da se pokrpim. Ali nemam.

A za to vrijeme Vlada prodaje sve što stigne.

E sad, kako nisam slijepi sljedbenik nikakve politike niti član ijedne stranke, tako mi nije moguće ni biti tamo gdje se dijeli. U vladi, skupštini i sličnim organizacijama koje plaćam a koje mi, zauzvrat i u znak zahvalnosti što su me opljačkali, diktiraju život. Ovakav sitan i nebitan, životarim kako znam i umijem. Ne ide najbolje ali šta da se radi. Koliko para toliko muzike. A ovi odozgo su zajasali. Mogu i hoće pa udarili na velika zvona. I onda odjednom došlo vrijeme da se plati. Odakle brate. Nema se. Liježem kao poslednji bijednik a ustajem još gori. I nisam kriv ja. Kako nisam kriv tako nemam pojma ni šta se dešava. E tu je država da mi objasni koliko se zadužila i koliko je potrošila u moje ime. I sad ima da platim. Država je tu da me natjera. Da mi uzme i hljeb iz usta kad dogori do nokata. Ne da mi pomogne nego da me sahrani. O trošku moje porodice naravno. Jer da nije tako, da li bi se naši dragi izabrani predstavnici vlasti vozili u automobilima od 200.000 maraka i da li bi gradili kuće od 2-3 miliona. I dok me država cijedi do maksimuma ja pojma nemam odakle ja uopšte tu i šta se to dešava.

A za to vrijeme Vlada prodaje sve što stigne.

Ne stignem da se zapitam odakle pare za kupovinu silnih fabrika koje su upropastili pa kupili pa otjerali ljude u vražju mater. Odakle pare za djecu u inostranstvu i odmor  na Kanarima, za stan ljubavnici u elitnom dijelu, za auto svakom djetetu ponaosob, za skupe bunde i skupe cipele. Za provod i večere po najskupljim restoranima. Odakle pare ako ih nisu od mene ukrali. I hoće još. E nema više. Nema! Nije da ne dam nego nemam. Ja sam dao sve što sam imao. Iz prazne se ne puca.

I sad mi opet recite da ste sposobni i pametni. Ajde, kad ste takvi, smislite kako da se živi sa 300 maraka. Šta da se jede sa 300 maraka. Vi, sa svojim uglađenim riječnicima i usijanim ćelama i vi koji se krijete iza naroda jer vas je narod birao. Birao dabome. A šta drugo da bira. Koga da izabere kad je izbor nikakav. A kakav narod takve mu i vođe. Bolje i ne zaslužujemo. Takvi kakvi smo možemo se još samo uzdati u Božiju pomoć mada čisto sumnjam da smo i njemu na pameti. Kako hljeba nema a što se igara tiče i tu  smo debelo izigrani, nama ostaje još samo da zapjevamo onu Čorbinu: Pogledaj dom svoj, anđele...

I požuri da ne zakasniš jer Vlada prodaje sve što stigne.

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

Više iz kategorije: « Neprocjenjivo Šofer »
nazad na vrh

Moj stav

Prev Next