Menu
A+ A A-

Osnovci iz OŠ „Sveti Sava“ posjetili Bijambare

osnovci sveti sava bijambareU organizaciji Udruženja građana „Ženski interaktivni ruralni centar“, Ambasade SAD u BiH i u okviru projekta „Aktivizam mladih u Istočnom Sarajevu, Trnovu (FBiH), Doboju i Maglaju vodi zajedništvu“ danas je održana likovna kolonija za osnovce.

Na koloniji su učestvovali učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva, „Zaim Kolar“ iz federalnog Trnova, „Sveti Sava“ iz Doboja i „Novi Seher“ iz Maglaja.

Cilj pomenutog projekta jeste razvoj i unapređenje međunacionalne tolerancije uspostavljanjem zajedničkog razumijevanja, bolje komunikacije i razmjene informacija među mladim ljudima.

Kroz današnje druženje u Nacionalnom parku „Bijambare“ na Nišićkoj visoravni prošla su 44 učenika i 11 nastavnika zajedno sa direktorima pomenutih osnovnih škola, a tom prilikom posjetili su pećine Bijambare koje krase ovaj park.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je tokom 2016. godine podržala projekat u koji su bili uključene četiri škole, a koje je implementiralo Udruženje „Ženski interaktivni ruralni centar“, te je isti proglašen jednim od najbolje implementiranih u BiH.

 

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS