Obezbijeđen razvoj tekstilne industrije u Hercegovini

Napišite komentar

djokic trendtekst hercg ugovorMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor preduzeća "Trend-teks" Bileća Senka Starčević potpisali su danas u Banjaluci ugovor između Vlade Srpske i tog preduzeća o zakupu prostora trebinjskog "Novoteksa", čime će biti obezbijeđen siguran razvoj tekstilne industrije u Hercegovini.

Ugovor o zakupu pogona u Bileći potpisale su vršilac dužnosti direktora preduzeća "Biteks" Persa Klimenta i direktor preduzeća "Trend-teks" Senka Starčević.

''U ovom trenutku "Trend-teks" u bivšem pogonu "Novoteksa" zapošljava 153 radnika i spreman je da nastavi sa daljim ulaganjima koja će omogućiti brži razvoj i dugoročno novo zapošljavanje više desetina novih radnika'', naveo je Đokić, napominjući da je riječ o partneru koji cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište Njemačke, Švedske, Danske, Francuske i Poljske.

On je naglasio da je resorno ministarstvo sa ciljem prevazilaženja situacije u privrednom društvu "Biteks" iz Bileće i pronalaženja partnera koji je spreman da obezbijedi uposlenost kapaciteta razgovaralo sa više potencijalnih partnera u proteklom periodu.

''Sa ciljem očuvanja proizvodnje i radnih mjesta, krenuli smo u razgovore sa rukovodstvom preduzeća "Trend-teks", koje je pokazalo najozbiljnije namjere i uputilo nam zvanično pismo namjera za zakup poslovnog prostora "Biteksa" u maju ove godine'', rekao je Đokić. Đokić je istakao da su namjere "Trend-teksa" pretočene u ugovor koji su danas potpisali direktori preduzeća "Biteks" i "Trend-teks".

''Ugovor o zakupu poslovnog prostora "Biteksa" zaključen je na pet godina, sa mogućnošću njegovog produženja, uz obavezu "Trend-teksa" da zaposli 135 radnika po zaključenju ugovora, a nakon toga i dodatnih najmanje 65 radnika do kraja treće godine zakupa'', rekao je Đokić.

On je podsjetio da će dinamika zapošljavanja novih radnika zavisiti od poslovnih planova "Trend-teksa", ali i obezbjeđenja dovoljnog broja kvalifikovanih radnika na tržištu rada u hercegovačkim opštinama.

''Namjere preduzeća "Trend-teks" za podizanje efikasnosti postojeće proizvodnje i proširenje proizvodnih kapaciteta u Republici Srpskoj su velika šansa i potencijal za razvoj tekstilne industrije ne samo u Trebinju i Bileći, već i na prostoru Hercegovine i Republike Srpske u cjelini '', zaključio je Đokić.

Ugovor o zakupu dijela nepokretne i pokretne imovine ranijeg privrednog društva Industrija konfekcije "Novoteks" Trebinje između Republike Srpske i preduzeća "Trend-teks" Bileća, potpisali su ministar Đokić, u ime Vlade Srpske, i direktor preduzeća "Trend-teks" Bileća Senka Starčević.

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: RTRS

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh