Obavještenje za vlasnike nekretnina na području opštine Ilijaš i Centar Sarajevo Istaknuto

Napišite komentar

Nastojeći informisati što veći broj fizičkih i pravnih lica o aktivnostima koje se provode u okviru Projekta registracije nekretnina u Federaciji BiH, objavljujemo informativni letak i Oglas o najavi uspostave i zamjene zemljišne knjige za katastarske opštine NIŠIĆI, LjUBINA, KADARIĆI, ELEŠEHOVIĆI u Opštini Ilijaš i SARAJEVO VII u opštini Centar Sarajevo u nadležnosti Opštinskog suda u Sarajevu.

crkva na nisicima sa rs

Ovim obavještenjem Mitropolija dabrobosanska želi pomoći i poziva sve osobe pravna i fizička lica koje imaju nekretnine u katastarskim opštinama Nišići, Ljubina, Kadarići, Elešehovići u Opštini Ilijaš i Sarajevo VII u Opštini Centar da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Opštinskog suda u Sarajevu, saopšteno je za Sarajevo-RS portal.

Javnom objavom Opštinski sud u Sarajevu dana 19.4.2018. pokrenuo je proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovim putem pozivamo sve osobe prije svega izbjegla i raseljena lica da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 18.6.2018. godine.

Prijave se mogu izvršiti u Zemljišnoknjižnom uredu Opštinskog suda u Sarajevu, na adresi Šenoina br.1 svakim radnim danom od 12:00 do 14:00 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Ovim oglasom Sud poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovu koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Takođe, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim opštinama Nišići, Ljubina, Kadarići, Elešehovići u Opštini Ilijaš i Sarajevo VII u Opštini Centar čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava i svoje imovine.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove pokrenula je Projekt registracije nekretnina, u okviru kog se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem elektronske pošte: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Istovremeno Vas obavještavamo da su svi raspoloživi podaci o nekretninama u bazi podataka katastra nekretnina i u elektronski vođenoj zemljišnoj knjizi dostupni i na internetu te pozivamo sve vlasnike i suvlasnike da posjete internet stranice www.katastar.ba/pregled i www.e-grunt.ba i izvrše informativni uvid u stanje svojih nekretnina.

Skrećemo pažnju da su za rješavanje svih predmeta, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, nadležni Služba za katastar Opštine Ilijaš (za k.o. Nišići, Ljubina, Kadarići i Elešehovići) i Služba za katastar Opštine Centar Sarajevo (za k.o. Sarajevo VII) i zemljišnoknjižni ured Opštinskog suda u Sarajevu. Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske opštine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provodiće se bez naplate sudske takse.

Navedeni Oglas je objavljen na internet stranici i oglasnoj ploči Opštinskog suda u Sarajevu te je, u skladu sa Zakonom o zemljišnim knjigama Federacije BiH, objavljen u:

Dnevnom avazu: 12.04.2018. godine;
Večernjem listu: 12.04.2018. godine;
Službenom glasniku BiH: 17.04.2018. godine (broj: 24);
Službenim novinama FBiH: 18.04.2018. godine (broj: 29).

Preuzeto iz kancelarije,

Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove
Jedinica za implementaciju Projekta registracije nekretnina FbiH;
Odluka o ratifikaciji Sporazuma o financiranju (Projekt registracije nekretnina) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj;
Službeni glasnik BiH - Međunarodni ugovori br. 17 od 12.09. 2013. godine

Posljednja izmjena Petak, 27 April 2018 00:03

  • Izvor: mitropolijadabrobosanska.org
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Obavještenja

14:30 22 April, 2018 Nedjelja

Konkurs za profesora razredne nastave u OŠ ''Srbija''

Konkurs za profesora razredne nastave u OŠ ''Srbija''

JU OŠ "JOVAN DUČIĆ" KASINDOMladička br.3, 71 213 Istočna IlidžaTelefon: 057/316-865;e-mail: . raspisujeKONKURSza izbor direktora školeI Za direktora škole može da bude ...

11:00 10 April, 2018 Utorak

Oglas za posao: Kamenolomu ''Bijele vode'' potreban inženjer rudarstva

Oglas za posao: Kamenolomu ''Bijele vode'' potreban inženjer rudarstva

BIJELE VODE KAMENOLOM DOOKijevo bb, 71220 Trnovo, BiHe-mail: .jeOGLASza prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme- Diplomirani inžinjer rudarstva ...

11:00 12 Januar, 2018 Petak

Filijala Istočno Sarajevo: Slobodna radna mjesta

Filijala Istočno Sarajevo: Slobodna radna mjesta

JU SŠC "IVO ANDRIĆ" VIŠEGRAD ww.sscisegrad.com, ., tel.+387(0)58630250, faks 630-481, sekretar 630-470, računovodstvo 630-480, Ul. Kralja Petra I br.16. raspisuje KONKURS ...