O nama

Internet portal ''Sarajevo-RS'' osnovan je 20. aprila 2004. godine u Istočnom Sarajevu i od tada je dostupan internet publici, plasirajući informativne sadržaje iz politike, društva, kulture, sporta, regiona, svijeta i ono što je najvažnije iz Republike Srpske i našeg grada, Istočnog Sarajeva.

''Sarajevo-RS'' je takoreći, prvi internet portal u Istočnom Sarajevu. Ime ''Sarajevo-RS'' koristi se još od vremena kada je Istočno Sarajevo bilo u fazi promjene imena grada i opština zbog prefiksa ''srpski''. Ovaj naziv portala dobro je prihvaćen od strane posjetilaca i na njihovu, i našu, radost postoji više od decenije.

Portal ''Sarajevo-RS'' dugi niz godina je služio kao podrška programu Radija Istočno Sarajevo, sve do 2012. godine kada prestaje saradnja zbog teške finansijske situacije u toj medijskoj kući i nedostatka kadrova koji bi radili na ažuriranju vijesti.

Nakon nekoliko godina stagniranja i održavanja osnovnih funkcija portala, a analizirajući ovdašnju ponudu internet portala, osnivači su se odlučili na redizajn portala i pokretanje servisa koji će građanima Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i BiH pružiti provjerene, tačne i nove informacije o svim bitnim događajima.

Naši cilj je da radimo na distribuciji sa što više sopstvenih vijesti, vlastitoj produkciji i kolumnama ovdašnjih autora i zauzmemo nekadašnje mjesto, a to je jedan od najposjećenijih portala u Sarajevsko-romanijskoj regiji i Republici Srpskoj.

Vjerujemo da ćemo, uz našu politiku portala, odnosno uz nepristrasnost političkim partijama i neutralnost u svakom pogledu, kao takvi, biti favorizovani od strane naših posjetilaca.

 

DOBRODOŠLI NA SVOJ GRADSKI PORTAL

nazad na vrh