Novogodišnji koncert Muzičke akademije - kruna zimskog semestra

Napišite komentar

koncert muz akademije 3Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su večeras svoj tradicionalni novogodišnji koncert na kome se predstavilo 15 studenata, a radi se o onima koji su tokom ove godine bilježili sjajne rezultate i zbog toga su nagrađeni burnim aplauzima nakon svakog izvođenja kompozicije.

Prodekan za Umjetnički i naučno istraživački rad na Muzičkoj akademije profesorica Biljana Štaka novinarima je rekla da će na koncertu nastupi studenti sa svih godina studija i sa različitih odsjeka, a pred kraj koncerta publika će imati priliku da čuje kompoziciju koje će izvesti gošće sa Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

''Imamo u planu predstaviti rad Muzičke akademije i van granice Bosne i Hercegovine, a radi se o projektu koji je upravo okončan i ako se to ostvari, a velika nam je želja da se to desi, u planu imamo da održimo veliki praznični koncert van BiH'', rekla je profesorica Štaka.

Ona je istakla da Muzička akademija broji više od 250 studenata na prvom ciklusu, koji u Istočno Sarajevu stižu iz svih krajeva BiH, ali i zemalja regiona, te da rukovodstvo Akademije i zaposleni se trude da u ovom vremenu održe tu pozitivnu reputaciju i pruže dobrodošlicu svima koji žele studirati u Istočnom Sarajevu.

Publici se prva večeras predstavila Lena Lukić student mastera na odsjeku za klavir, koja je svirala kompoziciju ''Rapsodija'' Johanesa Bramsa. Druga na scenu stupa Andrijana Ostojić, student prve godine na odsjeku za violinu sa kompozicijom ''Kantabile'' Nikola Paganinija. Stručni saradnik pri izvođenju ove kompoziciji Andrijani je bila mr Sonja Radojković na klaviru.

Student druge godine Muzičke akademije na odsjeku gitara Miodrag Rendulić večeras je pkoncert muz akademije 1risutnima predstavio kompoziciju ''Fuoko'' Rolanda Dijensa, a nakon njega trio Danijela Avramović (IV godina - flauta), Milica Jovičić (IV godina - violina) i Jelena Milović (II godina - klavir) su izvele kompoziciju Patrika J. Ibera ''Dva interludija''.

Stefan Ćeha, student III godine na odsjeku za harmoniku publici se predstavio kompozicijom ''Otkrovenje'' autora S. Vojtenka. Nakon Stefana, na scenu izlazi Luka Aranđelović sa prve godine odsjeka za gitaru koji izvodi kompoziciju Rolanda Dijensa ''Spudade''.

Sjajnu kompoziciju velikog Volfganga Amadeusa Mocarta ''Rondo'' u De-duru izvela je Danijela Avramović na flauti, student IV godine Muzičke akademije. Umjetnički saradnik pri izvođenju ove kompozicije Danijeli bila je mr Ehlimana Tikveša na klaviru.

Na red dolazi još jedan veliki muzički stvaralac Franc Šubert i djelo ''Erlkonig'' koje su klavirski duo Marija Mastilo i Nikola Simović sjajno predstavili prisutnima na večerašnjem koncertu. Takođe, još jedan duo Ajla Subašić na flauti i Miodrag Rendulić na gitari izvode kompoziciju ''Salonga'' Vojislava Ivanovića.

Gost sa Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Manuela Ekmečić, student IV godine na odsjeku za violinčelo predstavila je publici kompoziciju ''Sonata za violenčelo i klavir'' Kloda Debisija. Umjetnički saradnik Adela Šabić na klaviru pomogla je pri izvođenju ove kompozicije.

Večerašnji koncert na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu završen je ''Koncertom Opal'' slavnog Ričarda Galijana, u izvođenju Vanje Ćirković, studenta master studija na odsjeku za harmoniku uz pomoć umjetničkog saradnika mr Sonje Radojković na klaviru.

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Posljednja izmjena Srijeda, 21 Decembar 2016 22:09
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Muzika

Prev Next