Novi vatrogasni dom na Hreši uskoro u funkciji Istaknuto

Napišite komentar

U cilju bolje zaštite privatne imovine i šume koja pokriva veliki dio opštine Istočni Stari Grad, opštinske i gradske vlasti odlučile su da pokrenu projekat izgradnje i osposobljavanja nove vatrogasne jedinice u sklopu Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo, koja će biti smještena na Hreši.

vukadin bojo vatrogasni dom

Izgradnja Vatrogasnog doma u opštini Istočni Stari Grad već polako se privodi kraju, a priliku da se lično uvjere u to kako radovi teku, iskoristili su starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

Vukadin je rekao da je u potpunosti zadovoljan dinamikom radova, te dodao da će novi objekat zadovoljiti planirane potrebe, poput smještaja ljudstva i tehničko-materijalnih sredstava.

"Razlog izgradnje Vatrogasnog doma je bio da se teritorija grada i sama opština Istočni Stari Grad adekvatno zaštite, jer je udaljenost od Pala velika, u smislu zaštite od požara, dok na teritoriji Istočnog Starog Grada imamo razvijenu drvoprerađivačku industriju i značajnu površinu prekrivenu šumom", rekao je Vukadin za opštinski portal.

Načelnik opštine Bojo Gašanović rekao je da će od sada na području opštine kojom on rukovodi od sada biti bolja i efikasnija zaštita stanovništva, njihove imovine, turističkih objekata i poljoprivrednih dobara.

Ranije, prilikom gašenja požara i saniranja nastale štete, stanovnici Istočnog Starog Grada morali su da čekaju vatrogasce koji su dolazili iz Pala ili Istočnog Sarajeva.

Posljednja izmjena Četvrtak, 26 Juli 2018 09:10

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next