Neprocjenjivo

Napišite komentar

neprocjenjivoZa Prvi Maj, taj bjelosvjetski praznk rada, nezadovoljni radnici Republike Srpske, u organizaciji Saveza sindikata i pod hrabrim liderstvom nezamjenjive Ranke prošetaće ulicama Banja Luke.

Preko hiljadu radnika od čega će, kao i uvijek, najveći dio doći sa istoka RS, okupljenih oko svjetle ideje sindikalne borbe i u ime tog istog Sindikata koji ih je bezbroj puta izdao, okupiće se na Trgu Krajine.

Kada se lijepo okupe i prebroje otići će do parka ''Mladen Stojanović'' i, nakon što im Ranka nezamjenjiva saopšti kako im je i dokle im je, poješće po porciju solo pasulja, ali da paze da pri tom budu okrenuti licem prema objektima Vlade RS kako bi se izbjegao eventualni nesporazum ako koji golub poleti na čist vazduh.

MUP je rekao da se ima platiti 3.000 i još koja marka kako bi se cijenjeni skup obezbjedio. Na to je Socijalistička partija, gle čuda, odlučila da pomenuta sredstva, kako se to stručno kaže, refundira Sindikatu. Može im se.

Na umanjenju plata budžetskim korisnicima ostvarene su ionako silne uštede pa se par hiljadarkica manje ili više neće ni osjetiti. Jer, jedno je voziti se novom limuzinom od 200.000 tih istih markica i to je stvar obraza a sasvim druga stvar je biti radnik sa porcijom solo pasulja za Prvi Maj.

To je neprocjenjivo.

Na cjenjenom skupu vjerovatno se neće pojaviti naš najbolji i jedini prijatelj iz Izraela jer će biti okupiran krivičnom prijavom koja je protiv njega podnesena. Nestašni dječaci iz PDP-a su, nakon što im najjavniji servis koji imamo nije pružio priliku da odgovore na Livneove izjave na tom istom servisu, odlučili su da, kako se to žargonski kaže, presaviju tabak i tuže i njega i novinara i urednika, a bogami i samog direktora RTRS-a.

I kako sad tim istim dječacima objasniti da nema šanse da se njihov glas čuje jer oni pripadaju bloku koji, u saradnji sa omraženom nam SDA, blokira munjeviti napredak Srpske i svrstava se na stranu izdajnika sa namjerom da, kao, nešto promjene.

I kako im objasniti da izdajnicima nije mjesto na javnom servisu pogotovo što postavljaju pitanje oko nekakvih miliona za nekakvo predstavništvo koje, kako kažu u Izraelu, ne postoji. Jer jedno je tužakati se sa RTRS-om i raditi Sizifov posao objašnjavajući narodu ko je, šta i koliko pokrao u Srpskoj a sasvim druga stvar je biti predstavnik RS-a u Izraelu.

To je neprocjenjivo.

No, iako je nova tranša budžetskih zakrpa naručena iz MMF-a, obustavljena na neodređeno vrijeme, na Jahorini su se, o našem trošku i od naših para kojih nema, okupile umne glave da bi malo jele - malo besjedile. Svi su imali šta da kažu, ali kad čuo glas predsjednika Vlade RS niko više nije imao šta da kaže.

A šta i reći poslije otkrića da nam je struja jeftinija od hrvatske za 113%. Šta reći osim latiti se digitrona i vidjeti koliko nam elektrodistribucije duguju odnosno koliko je tih 13% razlike u markicama.

Osim toga pod hitno popaliti sve sijalice, ringle i rerne, bojlere i sve što radi na struju. Ne gasiti nipošto svjetla nego na oči stavljati povez pri spavanju jer što više trošimo više ćemo i naplatiti. I još kad se to pomnoži sa četiri godine koliko nam je ta ista Vlada produžila životni vijek sreći našoj niogdje kraja nema.

Dodatak u izlaganju da je 100 puta lakše pokrenuti biznis u Srpskoj nego u Italiji priča je za sebe. Izgovoriti takve stvari u kamere javnog nam servisa jedna je stvar, a sasvim druga je stvar to izgovoriti pred očima ambasadora Italije.

To je neprocjenjivo.

Sve u svemu, narod kakav je naš ima vlast kakvu je zaslužio ili kakvu je birao, svejedno je. Ući u vlast znači doživjeti transformaciju iliti preobražaj iz fukare u nadasve bogatog čovjeka. Ali biti Srbin koji takvu vlast trpi iako ga laže iz dana u dan, iako ga pljačka, siromaši i pravi budalom, e to je zaista...

Neprocjenjivo

 

 

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

Više iz kategorije: « Zlatna koka Odakle vam »
nazad na vrh

Moj stav

Prev Next