Nastavljaju se problemi drvoprerađivača sa nelegalnim izvozom drveta

Napišite komentar

balvani kamion tvoariNe prestaju problemi drovoprerađivača sa Javnim preduzećem „Šume Republike Srpske”. Drvoprerađivači tvrde da i dalje imaju probleme sa neravnomjernom raspodjelom drvnih sortimenata i nelegalnim izvozom ove sirovine.

Problemi koje imamo sa „Šumama Republike Srpske” ni u ovoj godini nisu riješeni, upozoravaju drvoprerađivači. Tvrde da im „Šume” ne isporučuju dovoljne količine drveta, jer ono završi u firmama koje ih preprodaju i izvoze.

Drvoprerađivač iz Rogative Miladin Pandurević upozorava da se drvni sortimenti izvoze iako prerađivači u Republici Srpskoj imaju prioritetna prava otkupa. Kako tvrdi, nelegalan izvoz velikih količina drveta se jasno vidi na fotografijama koje su napravljene na graničnim prelazima.

Direktor „Šuma Republike Srpske” je ranije poručio da će sa odlukom Vlade o privremenoj zabrani prometa trupaca izvan Srpske ovaj problem biti riješen.

Iz resornog ministarstva obećavaju i da će prikupljanjem podataka i bodovanjem drvoprerađivača drvna sirovina biti pravednije raspoređivana.

Drvoprerađivači su i ranije ukazivali ne neregularnosti u radu „Šuma Republike Srpske”.

Osim izvoza i nepravedne raspodjele, zamjerke su se odnosile i na neplanska zapošljavanja i uticaj politike na rad ovog javnog preduzeća i imenovanja rukovodećeg kadra.

 

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh