Narednih dana porast snježnog pokrivača uz sve nižu temperaturu

pale setaliste snijeg pada sarsOblačno sa slabim snijegom preovladavaće narednih dana u Republici Srpskoj, a porast visine snježnog pokrivača očekuje se početkom sedmice, uz sve nižu temperaturu.

Sutra će biti oblačno, a slab snijeg padaće povremeno u zapadnim i sjevernim krajevima, te samo ponegdje na istoku, dok će na jugu biti promjenljivo, uz sunčane intervale.

- Jutarnja temperatura iznosiće od -4 do 2 stepena Celzijusova, a najviša dnevna od -2 do 5 stepeni, na jugu do 12, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U nedjelju, 25. februara, ujutru će biti oblačno sa snijegom, a na jugu i jugoistoku mjestimično sa kišom. Tokom dana biće hladno, sa snježnim padavinama.

Jutarnja temperatura iznosiće od -9 do -4 stepena Celzijusova, a najviša dnevna od -6 do -3 stepena.

- Oblačno i veoma hladno vrijeme biće u ponedjeljak, 26. februara. U drugom dijelu dana snježne padavine će jačati, uz porast snježnog pokrivača. Jutarnja temperatura iznosiće od -13 do -6 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od -8 do -2 stepena - navode iz Zavoda.

U utorak, 27. februara, biće oblačno i veoma hladno sa snijegom, koji će popodne slabiti, a naveče i tokom noći prestati da pada, uz djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura iznosiće od -15 do -8 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od -9 do -3 stepena.

 

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next