Naredne sedmice snijeg, na planinama do 50 centimetara

snijeg zaledjena rijeka sarsZnatno hladnije i oblačno vrijeme sa snijegom, te kišom, očekuje se tokom sutrašnjeg dana u većini krajeva Republike Srpske, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

Jutarnja temperatura vazduha biće od -3°C do 1°C, jugu od 6°C, u višim predjelima -5°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od -2°C do 2°C, na jugu i jugoistoku do 9°C, a u višim predjelima -4°C.

U brdsko-planinskim krajevima doći će do brzog porasta snježnog pokrivača, koji će se formirati i u nižim predjelima.

U utorak, 20. marta, biće vrlo hladno i oblačno vrijeme uz slab snijeg, te kišu na jugu. Nešto jači snijeg će padati na planinama uz visinu snježnog pokrivača oko 20 do 40 centimetara.

U nižim predjelima visina sniježnog pokrivača iznosiće od dva do 10 centimetara. Uveče padavine slabe i nakratko prestaju u većini predjela, osim na jugu.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od -2°C do 3°C, u višim predjelima od -5°C, na jugu oko 8°C.

Duvaće vjetar slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U srijedu, 21. marta, ujutru će padati jaka kiša na jugu, dok će u ostalim predjelima biti pretežno suvo. Tokom prijepodneva padavine jačaju i šire se od juga ka sjeveru. Padaće jak, mokar snijeg uz brzi porast snježnog pokrivača.

U nižim predjelima se očekuje i preko 20 centimetara snijega, a na planinama i pola metra snijega. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od -3°C do 2°C, u višim predjelima od -6°C, a na jugu do 6°C.

U četvrtak, 22. marta, ujutro će biti oblačno i hladno sa snijegom, koji je povremeno moguć i na jugu. Tokom dana padavine postepeno slabe na zapadu i sjeveru i prestaju uz djelimično smanjenje oblačnosti, dok će u centralnim i istočnim krajevima i dalje padati uglavnom slab snijeg, a na jugu kiša.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od -2°C do 2°C, u višim predjelima od -6°C, a na jugu do 6°C.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next