Naglo topljenje snijega za vikend, temperatura od 10°C do 12°C

servisne informacije sarsRepublička uprava Civilne zaštite uputila je upozorenje jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj zbog mogućeg naglog topljenja snijega usljed porasta temperature vazduha.

Iz Civilne zaštite RS saopšteno je da se može očekivati naglo topljenje snijega koje bi povećalo količinu površinskih i podzemnih voda, kao i voda u slivovima većih rijeka.

Sutra ujutru oblačno sa padavinama. Na jugu i jugozapadu će padati jača kiša, a u ostalim predjelima će prvo padati snijeg koji uz porast temperature mjestimično prelazi u kišu koja će se ponegde lediti pri tlu, saopšteno je za Sarajevo-RS portal iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini od 30 do 50 l/m2. U ostalim predjelima padavine slabe i umjerene.

Vjetar slab i umjeren, sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjeren i pojačan, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od -7°C do 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -1°C do 5°C, na jugu do 10°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U subotu (03.03):

Ujutro pretežno oblačno sa kišom u Hercegovini i snijegom u ostalim krajevima. Tokom dana uz porast temperature snijeg prelazi u kišu koja će se lediti pri tlu, a slab snijeg će padati samo u višim planinama.

U noći ponovo snijeg na zapadu, sjeveru i istoku, a na jugu kiša.

Jutarnja temperatura vazduha od -2°C do 3°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2°C do 8°C, na jugu do 12°C, na planinama oko nule.

U nedelju (04.03):

Ujutro oblačno sa snijegom, a na jugu sa kišom. Tokom dana padavine slabe, popodne i prestaju, ali će se zadržati oblačno mjestimično tmurno i maglovito, osim na jugu gdje će se djelimično razvedriti uz sunčane intervale.

Jutarnja temperatura vazduha od -4°C do 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 0°C do 5°C, na jugu do 10°C.

U ponedeljak (05.03):

Ujutro suvo i promjenljivo oblačno, na sjeveru i istoku tmurno i maglovito. Tokom dana promjenljivo oblačno uz povremene sunčane intervale, a na sjeveru zadržaće se tmurno vrijeme uz duže zadržavanje magle.

Kasnije popodne naoblačenje koje donosi kišu najprije na sjeverozapadu i do večeri i tokom noći oblačnost i kiša zahvata i ostale krajeve. Jutarnja temperatura vazduha od -6°C do 1°C, na jugu do 5°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 1°C do 7°C, na jugu do 10°C.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next