Na Trebeviću uskoro moderna biciklistička staza Istaknuto

Napišite komentar

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor programa CRS-a za Bosnu i Hercegovinu su danas uz prisustvo odabranog izvođača radova ''Stanišić'' d.o.o Pale i Nadzornog organa firme Graleks d.o.o. Pale potpisali ugovor o udruživanju sredstava u okviru projeta '''RAST''.

bojo gasanovic usaid staza

Ovim projektom je predviđen nastavak izgradnje biciklističke staze na Trebeviću čija je vrijednost projekta 157.960,64 KM

Ugovoru o udruživanju sredstava prethodio je Memorandum o saradnji, kao i procedura javnog poziva za izbor izvođača radova. Proceduru ustupanja izvođenja radova i odabir izvođača radova je sproveo CRS, a radovi će biti povjereni firmi ''Stanišić'' d.o.o. Pale. CRS će donatorska sredstva od strane USAID-a osigurati za izvođenje dijela radova.

Opština Istočni Stari Grad je po potpisu Memoranduma imenovala predstavnike za koordinisanje i učestvovanje u aktivnostima u okviru implementacije, te prema CRS-u obezbjedila projektnu i tehničku dokumentaciju o radovima vezanim za Projekat.

Gašanović je rekao da je zadovoljan što projekat može da počne sa izvođenjem i istakao posebno zadovoljstvo što počinje realizacija regulacionog plana.

''Uprkos svim problemima i administrativnim preprekama koje smo imali, realizacija ovog projekta je jedan od uspjeha Opštine Istočni Stari Grad, koja se iako ruralnog karaktera i izrazito nerazvijena svakodnevno trudi da poboljša i unaprijedi turizam kao privrednu granu koja je okosnica razvoja ove opštine. Trebević je naš prioritet, a realizacijom ovog projekta dobićemo pješačko- biciklističku stazu dugu 2700m, koja će biti i najduža staza ovog tipa u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini'', objasnio je Gašanović.

Senad Kapetanović, program menadžer EZ je rekao da se nada da će dalji tok radova teći bez problema i da su predstavnici donatora uputili pozdrave i očekuju uspješno provođenje projekta kao i da je ovo jedan od osam projekata iz ovog fonda koji se provodi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

''Zahvaljujem se načelniku opštine Istočni Stari Grad gospodinu Gašanoviću na izuzetnoj saradnji koja je rezultirala potpisivanjem ovog ugovora. Puno posla nas očekuje na terenu i potrudićemo se da što prije ovaj projekat privedemo kraju i da ga na najbolji način promovišemo do okončanja'', istakao je Kapetanović.

Predstavnici CRS-a su na sastanku naglasili kako je veoma bitno što je Opština vodila računa, u okviru ovog projekta, o sigurnosti posjetilaca koji budu po završetku ove pješačko- biciklističke staze koristili istu i uživali u njoj.

Posljednja izmjena Četvrtak, 21 Juni 2018 10:26

  • Izvor: opstinaisg.net
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next