Na Romaniji pao snijeg, saobraća se po mokrom kolovozu

snijeg romanija septembarManja količina snijega jutros je iznenadila sve vozače na Romaniji, ali iz „Romanijaputeva“ kažu da na putevima koje oni pokrivaju nema nikakvih problema.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. U kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, mjestimično magla i niska oblačnosti smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Zastoji ili kraće obustave saobraćaja, mogu se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

FEDERACIJA BiH

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo prevoj Karaula na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj, kao i magistralni put M-17 Tarčin-Konjic (Ivan).

Upozoravamo na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale sitnije odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Danas počinju radovi na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17 kod mjesta Donji Hadžići.

Na graničnim prelazima, na izlasku iz BiH, od jutros nema dužih zadržavanja.

 

 

Foto: N1

nazad na vrh