Na planinama mjestimično ugažen snijeg po kolovozu

Saobraćaj se danas u Republici Srpskoj u nižim predjelima odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima mjestimično ugaženog snijega. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište.

snijeg put

Dodatan oprez vozačima savjetujemo na širem području Mrkonjić Grada i Kneževa gdje pada snijeg. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog niskih temperatura, upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

FEDERACIJA BiH

Na dionicama preko planinskih prevoja mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Bihać-Ključ, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mliništa i Kupres-Šuica. Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima prema graničnim prelazima Kamensko i Prisika.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i na ostalim dionicama, gdje je zbog niskih temperatura moguća poledica. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje.

Takođe, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next