Na magnetnu rezonancu u Trebinje dolaze i iz Foče

Napišite komentar

magnetna rezonancaU trebinjskoj bolnici počela je s radom magnetna rezonanca, jedina u ovoj regiji, računajući i Univerzitetsku bolnicu Foča, odakle pacijenti dolaze u Trebinje.

Aparat je obezbijeđen zahvaljujući ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji s privatnom dijagnostičkom kućom "Arar" iz Banjaluke, tako da pacijenti koji su oslobođeni participacije neće plaćati ništa ni za pregled niti za očitavanje nalaza. Oni koji plaćaju participaciju će morati izdvojiti 50 do 60 maraka, zavisno da li se usluga pruža s kontrastom ili bez kontrasta.

"To ipak nije velika cifra, s obzirom na to da su dosad za magnetnu rezonancu pacijenti koji gravitiraju našoj bolnici morali putovati u Kasindo ili u privatnu kliniku u Mostaru, gdje se plaća puni iznos pregleda", kazao je Vaso Mijanović, direktor Bolnice Trebinje.

Kaže da se ne očekuju gužve ili duži period čekanja, jer ovaj dio Hercegovine nije velika regija, ali će se u Bolnici Trebinje, gdje je predviđeno da magnetna rezonanca radi od osam do 15 časova, obezbijediti i dvanaestočasovni rad ako za to bude potrebe.

Kada je u pitanju kadar, Mijanović kaže da su radiološki tehničari adekvatno obučeni za snimanje i ostale procedure, poput davanja kontrasta, dok će samo očitavanje snimaka raditi radiolozi iz Banjaluke i Beograda.

"Predviđeno je da se očitani snimak dobije u roku od 24 časa od snimanja, što je i po ugovoru predviđeno i mislim da tu neće biti nikakvih problema", dodaje Mijanović.

Da je magnetna rezonanca dobrodošla čak i stanovnicima Foče, potvrdio je i jedan od prvih pacijenata kojem je urađena magnetna rezonanca u Trebinju, Dragoljub Ivanović iz Foče.

"Uputnicu sam dobio 5. januara, a evo već sam danas sve završio, što mnogo znači pacijentima ove regije jer ne čekaju dugo, a i nije daleko čak ni nama iz Foče", kazao je on.

Mijanović je ovom prilikom podsjetio i na donaciju zdravstvene opreme, koja je u Bolnicu stigla od Švajcarca Gvida Štoklija, posredstvom Trebinjca Petra Aleksića, koji živi i radi u Švajcarskoj.

Ovo je drugi put da je on donirao bolnički mobilijar Trebinju, jer je ranije slična donacija stigla u Gerijatrijski centar Trebinje.

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh