Na Konkurs "Zlatna sova" stiglo 50 rukopisa

Napišite komentar

zavod udzbenike i.sarNa Konkurs za dodjelu nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za 2017. godinu stiglo je 50 rukopisa, od kojih 47 ispunjava uslove Konkursa, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Zavoda.

Žiri u sastavu: prof. dr Sanja Macura (predsjednik), prof. dr Duško Pevulja (član) i književnik Mirko Vuković (član) ih je pročitao, te u skladu sa "Pravilnikom" i ranije postignutim dogovorom o načinu rada, nakon dva sastanka i više telefonskih konsultacija, 23. maja 2016. godine odabrao rukopise koji čine širi izbor.

Do šireg izbora došlo se tako što je svako od članova žirija iznio i elaborirao svoj stav o tome da li neki rukopis zavređuje ili ne da bude u širem izboru.

Nakon sabiranja glasova, ispostavilo se da čak 37 rukopisa nema glas nijednog člana žirija, a 3 rukopisa imaju glas samo jednog člana žirija. Primjetno je da su mnogi od njih na Konkurs dostavljeni u gotovo radnom obliku.

Ukupno je 7 rukopisa dobilo glasove dva ili sva tri člana Žirija i oni su ušli u širi izbor. Redoslijed naslova koji predstavljamo uslovljen je isključivo rednim brojem dobijenim po prispjeću rukopisa u Zavod i nema nikakve veze s rangiranjem.

Dakle, u širi izbor na Konkursu za dodjelu nagrade „Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za 2017. godinu ušli su rukopisi:

1. Redni broj 6, "Parusija. Glasovi",

2. Redni broj 12, "Roman o Lejli",

3. Redni broj 18, "Rukavica",

4. Redni broj 20, "Niti",

5. Redni broj 30, "Vojnik ničije vojske",

6. Redni broj 32, "Novi Mihail, APPENDIX – Put u pokajanje" i

7. Redni broj 44, "Kiša i mleko".

Žiri će tokom narednih petnaest dana saopštiti uži izbor, te koji rukopisi će dobiti prvu, drugu i treću nagradu na ovogodišnjem konkursu "Zlatna sova", navodi  se u saopštenju za naš portal.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Književnost

Prev Next