Milovan Bjelica jedan od kandidata za poslanika na predstojećim izborima Istaknuto

Napišite komentar

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke (OO SDS) u Sokocu jednoglasno je potvrdio predoložene kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

sjednica sds sokolac

Riječ je o predsjedniku opštinskog odbora SDS i načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici, potpredsjednici Omladine Srpske demokratske stranke u Sokocu Ani Malović i potpredsjednici Aktiva žena SDS Mladenki Pandurević.

Gospodin Bjelica, kao predsjednik izbornog štaba Srpske demokratske stranke za izbornu jedinicu 8, otvorio je pitanja od velike važnosti za Republiku Srpsku i narod sarajevsko-romanijske regije.

"Od zatvorene sredine i opštine koja je bila pod sankcijama SAD, uspjeli smo da stvorimo jedan pozitivni ambijent i okruženje u koje dolaze diplomate iz Evrope i svijeta, ali i visoki zvaničnici Evropske unije. Sada je vrijeme da odem u Narodnu Skupštinu Republike Srpske i da o potrebama i pitanjima važnim za našu regiju govorim sa skupštinske govornice. U Banjoj Luci će se nakon oktobarskih izbora voditi računa i o sarajevko-romanijskoj regiji, jednako kao i o svim drugim regijama Republike Srpske", poručio je Bjelica.

Pored Bjelice na listi Srpske demokratske stranke iz opštine Sokolac su i dvije dame, čime SDS ponovo potvrđuje svoju demokratsku suštinu i jednakost svih ljudi koji se bave politikom. Partija koja je u svom predsjedništvu od nastanka imala brojne istaknute žene, a jedna od njih je bila i predsjednik Republike, što mnoge zemlje razvijenije demokratije još uvijek nisu imale, ovim nastavlja da pruža podršku svima i da pokazuje da san o bavljenju politikom i ostvarivanju svojih ideja i zamisli, jednako važi i za žene i za muškarce.

Ana Malović je po godinama i dalje omladina, potpredsjednik je Aktiva mladih SDS-a u Sokocu, ali po shvatanju politike i ozbiljnosti kojom pristupa radu i obavezama ona je zrela žena. Svoje obrazovanje nakon završene gimnazije u Sokocu nastavila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je i magistrirala.

Učestvovala je na brojnim seminarima i radionicama, a nedavno i na međunarodnom modul treningu za mlade lidere u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (National Democratic Institute – NDI).

Smatra da se mladi moraju aktivnije uključiti u politku i uopšte moraju početi da preuzimaju incijativu u društvu. "Čekanje da se problemi riješe sami od sebe pretvara mlade ljude u ogorčene osobe kivne na sve i svakog izuzev na sebe i svoju apatiju.

Rezultat toga je da onda većinom vide odlazak kao jedino rješenje. Važno je da mladi počnu da uče šta je građanski aktivizam i koja su njihova demokratska prava. Ja pozivam sve, a posebno mlade, da ostanu i da se bore. Da se uključe u politku onoliko koliko mogu, a za početak da svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu iskažu i izađu na izbore, da traže promjene, sve dok te promjene ne dođu."

Potpredsjednica Aktiva žena SDS-a Mladenka Pandurević smatra da snažne žene mogu da stvore bolju Republiku Srpsku. "Na jakoj ženi i jakoj i stabilnoj porodici gradimo osnov za budućnost Republike Srpske, a to ćemo ostvariti prije svega pobjedom Srpske demokratske stranke na Opštim izborima 2018. godine jer aktuelna vlast ne radi skoro ništa da se sagleda položaj žena, a pogotovo ne radi ništa da se položaj porodice i žene unaprijedi."

Optimizam kandidata pored vjere u sebe i svoj rad, leži i u činjenici da su jednoglasno podržani od strane stranačkih kolega. Od oktobra 2018. godine uvjereni su počinje pravednije i bolje vrijeme za sve, jer će Srpska biti vraćena narodu.

Na sastanku je ponovljena puna podrška kandidatima Saveza za promjene na predstojećim oktobarskim izborima – Vukoti Govedarici za Predsjednika Republike Srpske i Mladenu Ivaniću za srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

Posljednja izmjena Subota, 30 Juni 2018 11:54

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next