Milion maraka kompaniji bliskoj SDA za organizaciju otvaranja EYOF 2019.

Napišite komentar

Reference za dobijanje posla otvaranja EYOF-a firma Monogram d.o.o. stekla u izbornoj kampanji, kada su bili su angažovani na promovisanju Stranke Demokratske Akcije.

skaka eyof fotosarajevo

Foto: radiosarajevo.ba

Rješenjem gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake (SDA) krajem 2018.godine donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za Organizaciju-ceremoniju svečanog otvaranja sportskog takmičenja EYOF 2019. Na protokol Gradske uprave stigla je jedna ponuda i to Konzorcija koji čine Monogram d.o.o. Sarajevo i BMS Vogošća.

Ukupna cijena organizacije ceremonije otvaranja Europskog omladinskog olimpijskog festivala koji će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara 2019. godine iznosi više od 935 hiljada maraka sa uračunatim PDV-om.

Šta građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati na ceremoniji otvaranja EYOF-a 2019, pitali smo direktoricu firme Monogram d.o.o. Sarajevo Almu Švrakić. Nije željela govoriti za Žurnal o detaljima kako će biti potrošeno blizu milion maraka.

Inače firma Monogram d.o.o. Sarajevo, prema bazi privrednih subjekata, osnovana je u drugom mjesecu 2018. godine, a ceremonija otvaranja EYOF-a im je jedini zvaničan posao.

Međutim, reference za dobijanje posla otvaranja EYOF-a firma Monogram d.o.o. stekla je ne tako davno. U izbornoj kampanji za izbore 2018. godine u BiH, bili su angažovani na promoviranju Stranke Demokratske Akcije.

„Agencija Monogram d.o.o. sudjelovala je u izradi promotivnog spota SDA u izbornoj kampanji. Dostavljena je faktura, faktura je plaćena. Mislim oko 15 hiljada maraka“, rekao je za Žurnal Halid Genjac, generalni sekretar SDA.

Inače, u tenderskoj dokumentaciji za posao ceremonije otvaranja EYOF-a 2019 procjenjena vrijednost iznosila je 800 hiljada maraka, bez PDV-a.

Konzorcij Monogram d.o.o. Sarajevo i BMS Vogošća od gradske uprave Grada Sarajeva dobio je i popust od 2% pa je njihova cijena iznosila 799.983,00 maraka bez PDV-a, što je tek 7 maraka manje od procijenjene vrijednosti posla.

 

  • Izvor: Žurnal info
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Bosna i Hercegovina

Prev Next