Menu
A+ A A-

Otvoren 11. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar" - "Pravi kadar"

prvi kadar otvaranje sars 2017Jedanaesti međunarodni filmski festival "Prvi kadar" - "Pravi kadar" otvoren je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, u prisustvu reditelja i glumaca Lazara Ristovskog i glumice Gorice Popović, čiji film "Kozije uši" je večeras premijerno prikazan u našem gradu.

Glumica Gorica Popović rekla je novinarima da je prvi put na filmskom festivalu "Prvi kadar", te da je uvidjela da se radi o ozbiljnom festivalu.

"Donijeli smo film koji je letos prikazan u Beogradu i imao je svoj život na nekim festivalima u Srbiji, a bili smo u inostranstvu. Drago mi je da sam sa tim filmom došla ovdje i hvala vam na pozivu", rekla je Popovićeva.

Reditelj i glumac Lazar Ristovski istakao je da je srećan što je najzad u Istočnom Sarajevu.

"Evo putovao sam godinu dana i sad sam ipak tu. Ovaj festival je užasno značajan i njemu bi trebalo i mediji da posvećuju mnogo više pažnje, iz mnogo razloga. Mislim da će ovogodišnji festival biti stvarno izuzetan", istakao je Ristovski novinarima.

Umjetnički direktor i selektor festivala "Prvi kadar", koji se ove godine održava pod motom "Pravi kadar", Aleksandra Mitrić - Štifanić rekla je da će ove godine publika imati priliku da uživa u bogatom takmičarskom i pratećem programu festivalu.

Festival će trajati do 10. novembra 2017. godine, a sve projekcije filmova održaće se u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Na festivalu će biti prikazana 43 filma iz 20 zemalja.

 

 

 

 

 

 

nazad na vrh

Film

Besplatna škola crtanog filma uskoro u na…

Objavljeno: 06.02.2018 - 12:45 / Hits:422 puta

Pravoslavni centar za mlade "Sveti Petar Sarajevski" u saradnji sa studiom crtanog filma SCF 98 iz Niša organizuje školu crtanog filma, a upis traje do 12. februara 2018. godine. Sve prijave i dodatne informacije možete slati/dobiti na broj telefona 066 549 150 ili na e-mail adresu: ., kao i na "fejsbuk": Православни центар за младе Митрополије дабробосанске Свети Петар Сарајевски Škola je besplatna!      ...

Radio Sa-RS