Menu
A+ A A-

''IN centar'' obilježava Dan knjige

in centar knjige sars6Škola stranih jezika i obrazovni centar ''IN'', u cilju da postakne mlade i djecu da što više čitaju knjige i tako se obrazuju, danas je u svojoj poslovnici na Palama organizovao Dan knjige pod nazivom ''Books are IN''. 

Direktor Jezičkog centra ''IN'' Milica Božić rekla je da djeca danas, nažalost, zbog interneta nemaju preveliku potrebu da se trude da čitaju knjige, jer im je na internetu sve ''servirano''.

''Osnovni cilj nam je bio da ovom akcijom podstaknemo djecu i mlade da čitaju knjige. Zato smo uz današnji raznovrsni program, od čitanja poezije, priča za djecu, čitanja i slušanja popularnih pjesama, zavještanja Stefana Nemanje, odlučili da organizujemo mini sajam prodaje knjiga'', rekla je Božićeva.

Ona kaže da danas izložene knjige se kreću po veoma povoljnim cijenama, a takođe, u prodaji su i polovne knjige. 

''Izložili smo slikovnice, slikovne rječnike za djecu, gramatički rječnici za odrasle, bestseleri, klasici najpoznatijih svjetskih autora. Radi se uglavnom o stranim autorima knjiga, koje su na engleskom i njemačkom jeziku'', ističe Božićeva.

Božićeva dodaje da će sutra u prostorijama ''IN'' centra u Spasovdanskoj ulici, Istočno Novo Sarajevo, gostovati pjesnik Goran Vračar. Takođe, narednog vikenda akcija će se održati i u prostorijama ''IN'' centra na Sokocu, gdje će gostovati pjesnik Milanko Borovčanin.

''Moram da istaknem da smo na mini sajam pozvali studente sa katedre za Engleski jezik i književnost, kao i njihove profesore, a odziv je, poražavajuće, veoma mali'', dodaje Božićeva

U saradnji sa Narodnom bibliotekom Pale i direktorom Nadom Gajović-Močević Jezički centar ''IN'' je napravio dogovor, da svi oni koji danas odluče da se učlane u biblioteku, imaju besplatnu članarinu u 2017. godini.

Današnji prodajni mini sajam su podržali knjižare ''Buybook'' i ''Books.ba'' iz Sarajeva, ''Naklada Alfa'' iz Mostara, kao i uvoznici izdavača ''Macmillan'', ''Pearson'', ''Penguin'', ''Express Publishing'' i ''Hueber''.

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Zadnji put promjenjensubota, 25 Mart 2017 15:51
nazad na vrh

Radio Sa-RS