Konkurs za 11. Filmski festival ''Prvi kadar''

Napišite komentar

datauri fileMeđunarodni filmski festival "Prvi Kadar" je veoma značajna filmska manifestacija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, čija je misija promocija filmske umjetnosti autora iz cijelog svijeta. Festival je takmičarskog karaktera, saopšteno je za Sarajevo-RS.

Filmovi se takmiče u dvije kategorije: 

1. Dokumentarni film

2. Kratki igrani film

Deset festivalskih izdanja, velik broj autora zainteresovanih za učešće na festivalu, dokaz su da je festival prepoznat među umjetnicima širom svijeta, kao važna i prestižna filmska manifestacija.

Festivalska selekcija potvrđuje kontinuitet, prije svega u umjetničkom pristupu, na kom se temelji cijela ideja Prvog kadra. U posmatranju odnosa između teme i ideje, naglasak je na autorskom stavu i umjetničkoj ideji.

Bogat takmičarski i prateći program visokog umjetničkog kvaliteta, edukativni programi, DokMasterKlass predavanja, Filmski kampus umjetnčkog dokumentarca, izložbe, promocije knjiga iz filmske umjetnosti, brojni gosti iz svijeta filma, dokaz je da se festival iz godine u godinu širi, obogaćujući sadržaj i program.

Ove godine festival se održava od 05. do 10. novembra, 2017. godine u Istočnom Sarajevu, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

USLOVI

1. Uslovi za učešće
a) filmovi čija produkcija nije starija od dvije godine

2. Rok za prijavu

Rok za prijavu filmova i pratećeg materijala (pogledati sekciju 5) je 1. maj, 2017. godine.

3.Filmske kategorije

Filmovi se takmiče u dvije kategorije: dokumentarni (sve dužine) i kratki igrani filmovi.

4.Formati i standardi

Filmovi koji nisu snimljeni na Engleskom jeziku moraju da imaju engleski titl i jasno naveden naziv filma na engleskom. Prvi kadar nudi mogućnost on-line prijavljivanja preko on line pltaformi: FilmFreeWay, Click For Festivals, Fest home ili slanja prijave, promo materijala i linka sa filmom na našu e-mail adresu:  Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili poštom na adresu festivala.

5.Filmski materijal

Uključuje propratni materijal za štampanje festivaslkih publikacija (fotografije, sinopsis, biografiju reditelja, novinski članci, lista nagrada i učešća na festivalima).

6.Adresa

Prvi kаdаr (Aleksаndrа Mitrić-Štifаnić)
Pаlmirа Toljаtijа 38/6
11070 Beograd
Srbija


ili


Prvi kаdаr
Bаnović Strаhinje 5
71123 Istočno Sarajevo
Republika Srpska
Bosna i Hercegovinа


7.Selekcija filmova

Zvanični festivalski program biće objavljen na našem sajtu: www.lutfest.com nekoliko sedmica prije početka festivala. Autori čiji su filmovi prošli selekciju, biće obaviješteni lično. Festival zadržava pravo izmjene programa u skladu sa pravilnikom festivala.

8.Promocija

Prvi kadar ima pravo da koristi film i prateći filmski materijal u promotivne svrhe festivala.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Film

Prev Next