Kolovozi mjestimično mokri i klizavi

kisa stanje na putu sars 5Svi putni pravci u Republici Srpskoj su prohodni, a vozi se po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, posebno u višim predjelima. U kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Zabrane

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Federacija:

U nižim predjelima FBiH kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili leda, a izdvajamo putni pravac Krnjeuša-Bosanski Petrovac. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost.

Izdvajamo šire područje: Bihaća, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Grahova, Kupresa, Gruda, Posušja, Mostara, Čapljine, dijelove Kantona Sarajevo, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Lašve i Bosne.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Granični prelazi:

Na GP u BIH nema dužih zadržavanja.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next