Karate klub Igman obilježio 25 godina rada

Napišite komentar

Karte klub Igman iz Istočne Ilidže obilježio je 25 godina rada na jučerašnjem 2. ''Karate partiju'', koji je uvršten u ljetnji kalendar aktivnosti ovog kluba.
karate klub igman 1993 2018

Prema riječima trenera Milete Vukovića, koji je i jedan od osnivača kluba, početak je bio u znaku ratnih dešavanja, kada je Igman bio jedini sportski kolektiv u tadašnjoj Srpskoj Ilidži.

- Karate klub Igman osnovan je 1993. godine u Srpskoj Ilidži u najtežem mogućem vremenu, tokom najtežih ratnih zbivanja. Zajedno sa Reljom Kovačem, i u teškim uslovima, uspjeli smo da pokrenemo klub. U to vrijeme bili smo jedni sportski kolektiv u Srpskoj Ilidži i uspjeli smo da okupimo oko 100 članova. Nerijetko, treninge smo održavali pod kišom granata, koje su padale oko dvorane. Poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma, preselili smo se na teritoriju današnje Istočne Ilidže, gdje i danas imamo stotinjak članova u svim uzrasnim selekcijama – rekao je Vuković.

Igman je tokom svog rada ostvarivao značajne rezultate, a obilježavanje godišnjice osnivanja bila je prilika da se uruče priznanja karatistima, koji su osvajali evropske i svjetske medalje, a takođe i pojedincima i institucijama, koji su pomagali i pomažu rad kluba.

- Imali smo u ovih 25 godina mnogo dobrih rezultata, pa i 2016. godine smo proglašeni za najuspješniji klub u Istočnom Sarajevu. Ovom prilikom odlučili smo da se zahvalimo našim takmičarima, koji su imali evropske i svjetske medalje, a to su sestre Dušanka i Gorana Pajić, Tijana Šiljegović, Milan Telebak, Jelena Trapara i Nemanja Nešković – kaže Vuković.

Istakao je da je, kroz trenažni i takmičarski ciklus, u ovih 25 godina prošlo preko hiljadu djece, od kojih su, danas, većina odrasli i uspješni ljudi.

- Ono na šta smo jako ponosni jeste činjenica da je mnogo djece, koja su trenirala u našem klubu danas izraslo u akademski obrazovane i uspješne ljude. To je naš najveći uspjeh. S ponosom mugu reći da su naši karatisti danas doktori nauka, profesori, inženjeri i prije svega dobri ljudi – smatra Vuković.

Cilj ''Karate partija'', koji je prošle godine organizovan prvi put, jeste da se na jednom mjestu okupe sve generacije, koje su prošle i koje su sada u klubu.

- Cilj je da se na jednom mjestu druže i stariji i aktuleni članovi kluba, da razmijene iskustva. Sastali smo se u jednoj pozitivnoj i veseloj atmosferi, a pored članova kluba ovo druženje ima za cilj da okupi još roditelje djece i one koji pomažu rad kluba i da na taj način pokažemo da smo zapravo jedna velika porodica – rekao je Vuković.

Na sinoćnjoj svečanosti uručena je plaketa opštini Istočna Ilidža, te zahvalnice za sportsku saradnju, pomoć i razumijevanje za 17 pojedinaca i preduzeća.

Norbert Geleman, zastupnik brenda Arawaza i vlasnik Ippon-Shop BiH, poklonio je tri kimona za najmlađe takmičare Igmana.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Sport

Prev Next