Jugović: Nastaviti sa dobrom saradnjom

Napišite komentar

jugovic gasanovic sarsRukovodstvo opštine Pale na čelu sa načelnikom, predsjednikom i zamjenikom Skupštine opštine održalo je prvi sastanak sa načelnikom i predstavnicima opštine Istočni Stari Grad koji se odnosi na međusobnu saradnju u narednom periodu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je današnji sastanak usmjeren isključivo na rješavanje pitanja putne infrastrukture i pripremanja za predstojeću zimu, odvozu smeća i vodosnadbijavanju.

Jugović je rekao da su rukovodstva dvije opštine uvijek imali dobru saradnju, posebno kada se radi o vodosnadbijevanju ugroženih područja.

„Nadamo se da ćemo ostvariti saradnju koja će biti primjer drugim opštinama kako treba da sarađuju. Suština je da iz ovog sastanka se izrodi kvalitet koji će narod osjetiti, a ne ispaštati“, istakao je Jugović.

On je istakao da pitanje gradske deponije, koja se nalazi na području opštine Pale, još uvijek nije završeno i da se razmišlja o formiranju regionalne deponije.

„Zagovaralo se da to bude na području opštine Rogatica, naravno, postoje protivljenja. Što se tiče Pala mi imamo aktivnu deponiju na lokalitetu Staničića dolovi, koju koriste i druge opštine, na nivou fer dogovora i ne radi se o velikim količinama smeća“, kaže Jugović i dodaje da, u slučaju povećanja količne otpada na ovoj deponiji, postoji mogućnost formiranja većih deponija.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović smatra da je potrebna međuopštinska saradnja i da bi predstavnici ove dvije opštine trebali češće da se sastaju.

Gašanović  ističe da je rješavanje pitanja komunalija, vodovoda i infrastrukture kroz saradnju dvije opštine će donijeti velike olakšice stanovnicima koji žive na rubnim dijelovima dvije opštine.

„Putne komunikacije, magistralni, regionalni i dio lokalnih puteva prolazi kroz opštinu Istočni Stari Grad i sam dolazak do Pala vodi kroz opštinu Istočni Stari Grad. Smatram da bi Pale mogle da nam pomognu da te prilaze uredimo, da nam se pomogne da i mi taj svoj dio uredimo da bi dolazak do Pala bio normalan i bezbjedan“, naveo je Gašanović.

On je dodao da bi put preko Trebevića za Pale popravio sam razvoj turizma na Jahorini.

„Da bi napravili sponu u turizmu moramo zajedno da razgovaramo o rekontrukciji regionalnog puta. Znamo kakvi su odnosi vlasti lokalne i republičke, i da svi iskoristimo ovu našu energiju i da pokušamo doći do rješenja“, dodao je Gašanović.

 Sastanku su prisustvovali i direktori javnih preduzeća „Komunalno“ i „Vodovod“ iz Pala Komo Simović i Dejan Kojić.

 

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh