Jelena Vujičić prvi master kineskog jezika u BiH

Napišite komentar

Jelena Vujičić iz Brčkog ušla je u istoriju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta na Palama tako što je postala prvi student u BiH koji je odbranio master rad na Katedri za kineski i engleski jezik i književnost, te tako stekla zvanje master kineskog jezika na polju lingvistike.

jelena vujicic

Vujičićeva je za naš portal rekla da joj velika čast što je prva u BiH koja je stekla ovo znanje, s obzirom da jedno u Palama postoji katedra za sinologiju. Ona je izrazila zahvalnost svojim profesorima sa Katedre i Filozofskog fakulteta na velikoj podršci i spremnosti da budu dio njenog istraživanja i rada.

"Biti prvi koji otvara ovo poglavlje u našoj zemlji nije bilo lako, prvenstveno zbog nedostatka literature na našem jeziku, ali bez obzira na prepreke koje su otežavale proces", kaže Vujičićeva za Sarajevo-RS portal.

Ona dodaje da studiranje na Katedri za sinologiju tokom osnovnih i master studija bilo veliko iskustvo i veoma zanimljivo za nju, što je pokazalo pozitivne rezultate na kraju.

Po završetku osnovnih studija, Jelena je počela da radi kao asistent na Katedri za sinologiju.

"Učenje kineskog jezika je zanimljivo. Treba uložiti mnogo vremena, treba biti iskreno zainteresovan za jezik, treba se voljeti kineska kultura, ali najbitnije od svega jeste to da kao studenti imamo ili steknemo naviku za kontinuitet u učenju i radu", kaže nam Jelena.

Ističe da je kineski jezik definitvno pravi izbor za one koji vole jezike, koji vole da putuju i da upoznaju druge kulture.

"Za učenje kinekog jezika na početku, bitno je poznavati engleski jezik. Mežutim, s obzirom na dobar kvalitet nastave kineskog jezika na Filozofskom fakultetu, pažljivo osmišljen program koji pokriva sve sfere učenja jezika, te s obzirom da na Katedri u nastavi rade domaći, ali i kineski profesori, sigurna sam da će svaki student pronaći idealan način za učenje ovog egzotičnog jezika", ističe Vujičićeva za naš portal.

Vujičićeva je master studije završila sa prosječnom ocjenom 10!

 

Foto: privatna arhiva

Posljednja izmjena srijeda, 16 Maj 2018 21:01
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh