Jahorinski poslovni dani od 25. februara Istaknuto

Napišite komentar

Jahorinski poslovni dani, naučno - stručna konferencija sa međunarodnim učešćem koju četvrtu godinu zaredom organizuje Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće održana od 25. do 27. februara naredne godine na Jahorini.

Ovogodišnja konferencija fokusirana je na temu "Turizam u funkciji ekonomskog razvoja".Kako turizam pomaže ekonomski razvoj, koji oblici turizma su trenutno najprihvatljiviji i najprofitabilniji, šta je novo u sektoru turizma, da li razvoj turizma u ekonomskom smislu održivosti zemlje može nadomjestiti nedostatak privredne proizvodnje samo su neka od izazovnih pitanja na koje će, tokom ove konferencije, pokušati da odgovore eminentni i priznati naučnici, turizmolozi i ekonomisti iz zemlje, regiona i Evrope.

Naučno-stručna konferencija “Jahorinski poslovni dani” pruža mogućnost za iskazivanje empirijskih i teoretskih saznanja u vezi sa ovim pitanjima i ukazivanje na njihov uticaj na razvoj biznisa i ekonomije u regiji i šire.

S obzirom da obuhvata dvije različite, ali povezane teme ova konferencija pruža platformu za razmjenu mišljenja, iskustava i kreiranje novih ideja u pogledu medjudržavne saradnje na polju turizma, povezivanju regije u cilju jačeg ekonomskog razvoja i izlaska iz krize. U takvoj situaciji akademska i stručna javnost su pozvane da daju svoj doprinos u predlaganju pravaca daljeg razvoja ove privredne grane kako bismo postali konkurentnija ekonomija i društvo koje bolje zadovoljava potrebe svojih gradjana.

Ekonomski fakultet Pale je 2011. godine pokrenuo studijski program turizma i ova konferencija je jedan od načina sticanja novih znanja i prezentacije dosadašnjih dostignuća.

Koorganizatori konferencije su Ekonomski fakultet Subotica Univerziteta u Novom Sadu, Ekonomski fakultet Podgorica Univerziteta Crne Gore i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici, dok su pokrovitelji Ministarstvo nauke i tehnologije, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh