Izložba Dragana Batinića u Nevesinju

Napišite komentar
Izložba slika „DIJALOG SA MATERIJALOM“ akademskog slikara Dragana Batinića biće otvorena večeras u 19 časova u gradskoj galeriji u Nevesinju.
 
O autoru
Batinić je rođen u Bileći, 1985 godine. Diplomirao 2012. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek slikarstvo,kod profesora Marka Musovića. Izučavao crtež i slikarstvo u klasi kod doc. Dobroslava Mrdaka. Pored slikarstva bavi se i pedagoškim radom. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi ''Risto Proroković '' u Nevesinju, a u okviru Centra ''Cambridge'' vodi školu crtanja i slikanja u Nevesinju. Ovo je njegova treća samostalna izložba. Imao je i više kolektivnih izložbi. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija. Član je ULUIH (Udruženje likovnih umjetnika Istočne Hercegovine).
 
O izložbi
Minimalna forma, izraz ''dobrovoljnog siromaštva'' iz koje slijedi da ''siromašna umjetnost'', oslobađa više od materijalno bogate i prezasićene. 
Materijali kao i predmeti koje umjetnik koristi ostavili su tragove atmosfere, uticaja čovjeka, trošnosti, propadanja, rđe.
Izložbu čine dva ciklusa:
- Prvi ciklus su asamblaži ,kolažno je rukovođen i ide do krajnjih konsekvenci.To su vizije spoljašnjeg svijeta koje evoluiraju u umjetnikov likovni jezik.
- Drugi ciklus je nastao kao želja za pojednostavljivanjem i minimalizacijom rada. On predstavlja zaustavljanje na određenim problemima iz prvog ciklusa i javlja se kao posledica potrebe za produbljenjem umjetničkog stava.
 
Izvor: Sarajevo-RS/FB
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Art

Prev Next