Menu
A+ A A-

Vatrogasci dobili vozilo vrijedno 270.000 KM

vatrogasci kamion novoTeritorijala vatrogasna jednica Istočno Sarajevo opremljena je novim vatrogasnim vozilom za dotur vode i samostalno gašenje požara marke "Kamaz" sa rezervoarom od 7.000 litara i opremom za gašenje svih vrsta požara.

Sredstva za nabavku vozila u iznosu 270.000 KM obezbijedili su Grad Istočno Sarajevo i Vatrogasni savez Republike Srpske.

Vozilo, koje je dodijeljeno na operativnu upotrebu Odjeljenju TVJ u Istočnom Novom Sarajevu, značajno će doprinijeti većem stepenu pripravnosti i efikasnijem obavljanju poslova i zadataka Odjeljenja.

Starješina Teritorijale vatrogasne jednice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin rekao je da su uz pomoć Vatrogasnog saveza Republike Srpske obezbijeđena i dva kompleta opreme za izvlačenje dima i gasova iz zatvorenog prostora, kao i stvaranje lake pjene, čime su kompletirana vozila koja se u TVJ koriste za gašenje požara u objektima.

"U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo izvršeno je sumiranje rezultata rada u 2017. godini i zaključak je da je jedinica uspješno odgovorila svim izazovima u oblasti zaštite i spasavanja ljudi i imovine na cijelom području grada. Jedinica je u ovoj godini imala više od 500 intervencija, što je najveći broj na godišnjem nivou u posljednjih 10 godina", istakao je Vukadin.

Vukadin je dodao da je broj intervencija značajno povećan zbog velikog broja požara na otvorenom prostoru koji su evidentirani u martu i avgustu ove godine.

"Sve intervencije su uspješno realizovane, a ono što je najvažnije jeste da nije bilo ljudskih žrtava kao ni velikih materijalnih šteta", naglasio je Vukadin.

Tokom cijele godine u jedinici je vršena obuka radnika iz oblasti zaštite od požara, a u toku je priprema i provođenje provjere znanja iz ove oblasti za sve radnike.

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS