Inostrana familija

Napišite komentar

kofer sa putaKad trebaju odrastati sa vama, jesti i piti zajedno sa vama pola vašeg ili njihovog života, tu su. Kad se trebaju pred vama hvaliti kako su sad uspjeli u životu i kako su bolji od vas tu su. Kad se trebaju istaći i pred kurtom i pred murtom i učiniti i kurti i murti tu su (a sve zarad lavorika i veličanja njihovih persona i humanosti od strane pomenutih I kurte i murte).


Kad vam neko hoće pametovati i govoriti vam šta ste trebali ili trebate činiti sa svojim životom i na koji način, evo ih opet, tu su, iako nepozvani, da vam drže predavanja. Ma oni znaju bolje od vas i najbolje za vas!!! Šta vi znate?!

Još vaše kulturno odbijanje da čujete njihove savjete i saslušate lekcije pa još i da ih primjenite na sebi shvataju kao neoprostivu uvredu i nepoštovanje njih kao boljih, jer znate, oni su uspješni, finansijski obezbjeđeni, sposobni ljudi, ‘’rođeni sa kašikom u medu’’, pa samim tim, je li, i pametnij. Morate se ugledati na njih i njih slušati jer ste znate vi retardi!


Ali kad vam STVARNO trebaju pomoći i učiniti i najobičniju banalnost za vas onda se dešava transformacija - iz najvećih kraljeva i careva koji su hodali kuglom zemaljskom za tili čas se pretvaraju u najodrpanije prosjake koji 'ljeba nemaju jesti – koji  se izgovaraju na sve moguće... Tad "odjednom" nisu više ni tako uspješni, ni tako svemogući, ni takvi humanisti. I njima je teško, i njima treba pomoć.

Bolji život, bolji auto pored vec dva ili tri luksuzna u garazi, bolji odmor od već odrađenog skijanja u najskupljim ski centrima i ljetovanja na poznatim destinacijama, bolji telefon pored onih 5 najnovijih u kući. Zatim bolja odjeća pored već punih deset garderobera markirane robe, bolja hrana pored već one organski najskuplje ili najkvalitetnijeg mesa i mlijeka koju već jedu svaki dan dok narod kod nas nema suva 'ljeba čestito jesti. Dodatni posao pored već onih dobro placenih poslova koje imaju, a neki od njih čak i po dva, ili, štaviše unapređenje na već dobru poziciju koju imaju u firmama gdje rade.

Ne smeta nikome, draga naša familijo, ni vaš uspjeh ni to kako vi živite. Uspjeli ste i svaka vama čast! Niko nije željan tđjeg nego svog sopstvenog. Ne smeta nama čak ni kad nam zalupite vratima pred nosom kad vam jednom u životu, a mnogi to ne urade nijednom, pokucamo na ta ista vrata.


Smeta nam to vaše licemjerstvo i dvoličnost i to što ste tako lako zaboravili odakle ste potekli. Mi nismo zaboravili. I baš zato što nismo a vi jeste, trebali biste se vratiti da živite ovdje kad vam je tako loše tamo, a u najmanju ruku trebali biste da gledate i živite svoje živote a našim da prestanete da se bavite! Prst na čelo i psssst ako već obraza nemate pa vam taj obraz svašta dozvoljava.

Posljednja izmjena Utorak, 12 Decembar 2017 14:34
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Moj stav

Prev Next