Menu
A+ A A-

Roman "Radi ti, dijete, svoj posao" - žitije Svetog Vukašina

film promocija knjige sarsBiografski roman o životu i herojskom stradanju starca Vukašina "Radi ti, dijete, svoj posao", autora Momira Vasiljevića, promovisan je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U romanu je opisan herojski život i postradanje Novovjekovnog Velikomučenika Vukašina Jasenovačkog, koji je svojom smrću postao simbol stradanja Srba u 20. vijeku.

Naziv ovog romana je zapravo Vukašinova posljednja rečenica koju je izgovorio u trenutku kada se na njega "obrušila sva silina satanske mržnje ustaša i njihove crkve prema Srbima i pravoslavlju".

"Radi ti, dijete, svoj posao" je u srpskom narodu i u njegovoj novovjekovnoj istoriji postala "Najveća srpska riječ".

Roman je zasnovan na autentičnim dokumentima i svjedočanstvima koji su bili i istorijska osnova za crkvenu kanonizaciju Vukašina Mandrape za svetitelja.

Autorove književne intervencije i interpretacije dostupnih podataka su se strogo oslanjale na vjerodostojnost istorijskih činjenica, tako da je ovo svojevrsno "žitije" Svetog Vukašina.

U romanu veliki dio zauzimaju i autentični istorijski dokumenti, bez kojih je nemoguće shvatiti svu veličinu ovog svetitelja, kao značaj njegovog postradanja, na način dostojan Hristovom postradanju na Golgoti.

"Radi ti, dijete, svoj posao" je bila posrbljena Hristova molitva: "Oprosti im Bože, jer ne znaju šta rade"!

Sinod SPC je odobrio pisanje ove knjige, kao i korišćenje svih crkvenih dokumenata i odluka. Pisanju je prethodio dugotrajni istraživački posao autora.

Momir Vasiljević je rođen 1953. godine u Foči, gdje je završio osmogodišnju školu i gimnaziju. Fakultet političkih nauka je završio 1976. godine u Beogradu, a od iste godine je nastanjen u Sremskoj Mitrovici.

Radio je kao srednjoškolski profesor, novinar, urednik i direktor informativnih kuća, a već desetak godina se bavi isključivo književnim poslom.

Član je Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije.

 

 

Promocija zbirke epskih pjesama "Pravoslavlje" na Palama

sasa nikolic pravoslavljePromocija zbirke epskih pjesama "Pravoslavlje" autora Saše Nikolića sa Pala održaće se u sali Skupštine opštine Pale u ponedjeljak, 25. decembra sa početkom u 18:00 časova.

Na promociji će, pored autora, govoriti recezenti sveštenik Momir Vasiljević i književnik Nedeljko Žugić, u ime izdavača knjige.

Stihove će govoriti Đurđina Gajović i Nevena Nikolić, uz pratnju guslara Njegoša Pržulja, Petronija Čolakovića i Đorđa Nikolića.

Ova zbirka je na Međunarodnom takmičenju u Ljubljani ove godine osvojila drugo mjesto.

 

 

 

Promocija knjige "Radi ti, dijete, svoj posao" u Istočnom Sarajevu

knjiga radi ti dijete svoj posaoPromocija knjige "Radi ti, dijete, svoj posao" autora Momira Vasiljevića održaće se u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u četvrtak, 14. decembra, sa početkom u 19:00 časova.

Biografski roman o životu i herojskom postradanju Novovekovnog Velikomučenika Vukašina Jasenovačkog, koji je svojom smrću, (kao i ukupnim svojim zemaljskim bivstvom), postao simbol stradanja Srba u 20-om vijeku.

Zasnovan je na autentičnim dokumentima i svjedočanstvima, koji su bili i istorijska osnova za Crkvenu kanonizaciju Vukašina Mandrape, za Svetitelja.

I autorove književne intervencije i interpretacije dostupnih podataka, su se strogo oslanjale na vjerodostojnost istorijskih činjenica, tako da je ovo svojevrsno "žitije" Svetog Vukašina.

I sam autor je, tokom promocije knjige u julu ove godine, u Trebinju, podsjetio da je u pitanju biografski roman o životu i herojskom postradanju novovjekovnog velikomučenika Vukašina Jasenovačkog, koji je svojom smrću postao simbol stradanja Srba u 20. vijeku.

 

 

 

 

Svečano otvoren 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

festival poezije otvaranje sarsU organizaciji Forum teatra večeras je u Istočnom Sarajevu uručenjem plakete "Radoslavnica" mladom pjesniku Borisu Đoremu otvoren 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade.

Đorem je u kategoriji do 30 godina pobijedio na konkursu za 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade, koji se ove godine održava pod nazivom "Ala je lep ovaj svet – Jovan Jovanović Zmaj".

Plaketu mu je uručila pjesnikinja Dara Sekulić koja je podsjetila da se ova plaketa dodjeljuje u znak sjećanja na pjesnika Radoslava Samardžiju.

Direktor Festivala poezije za djecu i mlade Vitomir Mitrić rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije da generacija značajnih i ostvarenih pjesnika za djecu iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore i mladih pjesnici kojima tek predstoji umjetničko potvrđivanje, zajedno učestvuju na festivalu slaveći pisanu riječ i književnost za djecu.

"Festival konceptom, kvalitetom organizacije, kontinuitetom i tradicijom održavanja, postignutim rezultatima i efektima kod djece i mladih, prevazilazi sve druge književne manifestacije za djecu u ovom segmentu stvaralaštva", istakao je Mitrić.

On je plaketu "Blagodarnica", koja se dodjeljuje za doprinos i razvoj pisane riječi pjesnicima za djecu u Srpskoj, uručio Bori Kapetanoviću i Jovi Čuliću.

Na svečanoj akademiji povodom otvaranja festivala učestvovali su Dara Sekulić, Tode Nikoletić, Violeta Jović, Mirko Vuković, Miroslav Kokošar, Jovo Čulić, Boro Kapetanović i Nedeljko Zelenović, kao i mladi pjesnici Ana Babić i Boris Đorem.

U nastupu kantautora Branimira Rosića, koji je izvodio pjesme posvećene čika Jovi Zmaju uživali su učenici osnovnih škola "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže i "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva.

Tokom Festivala, već sutra, 13. decembra, održaće se program "Pjesme nagrađenih", a Dara Sekulić je i ove godine ocjenjujući prispjele radove, odabrala najuspješnije.

Takođe, u okviru Festivala biće proglašeni pobjednici konkursa festivala uz učešće nagrađenih sa prošlogodišnje manifestacije - Anje Spasić iz Vitine, Luke Stojkovića iz Kosovske Mitrovice, Katarine Cacanović iz Bijeljine, Gorane Đokić, Marije Petrović i Ivane Miličević iz Lopara.

U Omladinskom pravoslavnom centru Istočno Novo Sarajevo održaće se promocija knjige Mirka Vukovića "Svečava grožđica bebećeg lica", a posljednjeg dana festivala, u četvrtak 14. decembra, u Dječijem odjeljenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo Sekulićeva će održati radionicu poezije "Đulići", posvećenu najznačajnijoj Zmajevoj zbirci pjesama, a nakon toga producent i režiser Aleksandra Mitrić Štifanić predstaviće interaktivnu multimedijalnu publikaciju "Pesme za decu, Jova Jovanović Zmaj".

Iz Forum teatra su rekli da je u okviru izdavačke djelatnosti festivala planirano je izdavanje audio-knjige nagrađenih mladih pjesnika sa konkursa objavljenih na 15. i 16. festivalu poezije.

Generalni pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulutre Republike Srpske.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS), a medijski pokrovitelji su Novinska agencija Republike Srpske - SRNA, kao i televizije "BN" i "Elta" i portali "Sarajevo-RS", "Palelive", "Katera" i drugi.

Nagrade je obezbijedila kompanija "Turuntaš" iz Istočnog Sarajeva.

 

"Beli vukovi" svjedoci odbrane Republike Srpske

legenda pale kulturni sarsKnjiga "Beli vukovi" autora Aleksandra Stevanovića, koja je promovisana večeras u Kulturnom centru Pale, predstavlja zapravo zbornik sjećanja hrabrih boraca elitne jedinice pod komandom Srđana Kneževića "Beliuh vukova", koji su učestvovali u odbrani Srpskog Sarajeva i Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Udruženja "Beli vukovi" i Srđanov saborac Janko Šešlija rekao je novinarima da je jedinica "Beli vukovi", odnosno izviđačko-diverzantski korpus proizašao iz Sarajevsko-romanijskog bataljona Vojske Republike Srpske.

"U velikim ofanzivama na Bjelašnici 1993. godine, kad su bili zavejani u velikom snijegu, pokojni Srđan Knežević zvao je generala Vladu Lizdeka govoreći da se ne može izdržati zbog velike hladnoće, a on njemu govori: "Možete, vi ste beli vukovi". Tako je nastalo ime jedinice", rekao je Šešlija podsjećajući na ratne dane nastanke ove elitne jedinice, kroz koju je prošlo 87 boraca.

Šešlija je dodao da je knjiga nastala u želji da se istorija i ratna golgota, kojom je išla ova jedinica, prenese na papir, sačuva od zaborava i ostavi u nasljedstvo budućim generacijama i istoričarima.

"U knjizi se pominju autentični događaji i većina boraca je učestvovala u njenom stvaranju. Svi borci su dali svoje viđenje, svake pojedinačne akcije iz svog ugla. Sada dolazi period koji se zaboravlja, a mi smo za to da to stavimo na papir za buduće generacije i istoričare kada se bude pisala istorija o posljednjem otadžbinskom ratu", kaže Šešlija.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i profesor istorije Draga Mastilović ističe da je ova knjiga o "Belim vukovima" zbornik sjećanja učesnika i pripadnika jedne od slavnih jedinica VRS, koja je dala značajan doprinos u odbrani Srpskog Sarajeva i cjelokupne Republike Srpske.

"U istoriografskom smislu knjiga će u budućnosti predstavljati dragocijen izvor onih koji se budu bavili ratom od 1992-1995 i kao takva, njena vrijednost će u budućnosti sve više da raste", kaže Mastilović.

On dodaje da iz knjige možemo saznati koliko je teško doći do relevantnih istorijskih podataka.

"Zbog toga se autor knjige odlučio da dugo i strpljivo skuplja sjećanja učesnika i pripadnika te slavne jedinice i kroz neku oskudnu dokumentarnu građu uspio je da napravi prilično vjernu sliku ratnog puta ove proslavljene jedinice", ističebeli vukovi promocija knjige sars profesor Mastilović.

Mastilović napominje da Vojska Republike Srpske još uvijek nema monografiju, te da će ova knjiga poslužiti istoričarima, jer predstavlja nešto dragocijeno.

Bivši komandant Podrinjskog odreda specijalnih snaga "Vukovi sa Drine" Milan Jolović - Legenda rekao je novinarima da je nastanak ove knjige velika stvar i ispisivanje srpske istorije.

Jolović je napomenuo da su "Beli vukovi" istorijske ličnosti i dio srpske istorije.

"To je bila udarna pesnica Sarajevsko-romanijskog korpusa, elita nad elitom, ponosan sam i drago mi je što sam sa njima zajedno ratovao, i što sam bio sa njima rame uz rame", istakao je Jolović.

Jolović je dodao "Beli vukovi" zaslužuju ovakvu knjigu, jer ona treba da služi našim mladim u njihovom razvoju patriotskog duha, kojeg, prema njegovim riječima,ne manjka.

"Ja sam presrećan što imamo takvu omladinu i ova knjiga treba da bude smjernica u njihovom daljem vaspitanju i usmjeravanju", rekao je Jolović.

 

Knjige "Beli vukovi" se prodavala večeras prije promocije u galeriji Kulturnog centra po cijeni od 20 KM. Svi zainteresovani koji nisu mogli doći na promociju mogu da se informišu o tome na koji način i gdje mogu doći do knjige putem broja telefona 065 391 237 - Novica Kapuran (Udruženje "Beli vukovi" - Pale)

 

 

 

 

Promocija knjige Pavla Kaluđerčića "Sjećanje na ljude i događaje"

pavle kaludjercic promocija1Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje promociju knjige "Sjećanja na ljude" autora Pavla Kaluđerčića, koja će se održati u četvrtak, 14. decembra, u 18:00 časova u prostorijama SPKD "Prosvjeta" u Sarajevu.

Na promociji će biti predstavljena izložba "Zaboravljeni sarajevski Srbi - Stevo Kaluđerčić, učitelj i vaspitač", autora Ivane Erić.

Rukopis Pavla Kaluđerčića, pod naslovom "Sjećanja na ljude i događaje", u suštini je hronika jedne sarajevske porodice, koju je osnovao Stevo Kaluđerčić, prosvjetni, kulturni i politički radnik s kraja 19. i početka 20. vijeka.

On je došao u Bosnu jula 1883. godine, kada je dobio posao učitelja u osnovnoj školi u Sara¬jevu. Bio je član većine onovre¬menih prosvjetnih, humanih i kulturnih društava. Pamtimo ga i kao jednog od učitelja zaslužnih za pokretanje popularnog knji¬ževnog lista Bosanska vila (Sarajevo, 1885).

Vremenski okvir unutar koga su smješteni likovi i događaji o kojima piše Pavle Kaluđerčić obuhvata period austro-ugarske vladavine, kao i oba svjetska rata.

Istovremeno, autor se osvrće i na događaje iz minulog građanskog rata u Bosni i Hercegovini (1992-1995), komentarišući povremeno i savremena politička i kulturna dešavanja.

Iako je težište na likovima i događajima iz piščeve po¬rodice, ovaj rukopis opisuje i stradanja srpskog naroda od kraja 19. vijeka, pa sve do pomenutog građanskog rata.

Stoga se slobodno može reći da je rukopis Pavla Kaluđerčića potencijalno još jedna knjiga o Sarajevu, u kojoj su načeta ratna zbivanja iz, ne tako davnih, devedesetih godina 20. vijeka.

 

Promocija knjige "Beli vukovi" Aleksandra Stevanovića

knjiga beli vukoviPromocija knjige "Beli vukovi" autora Aleksandra Stevanovića održaće se u ponedjeljak, 11. decembra 2017. godine u Kulturnom centru Pale sa početkom u 18:00 časova.

Knjiga je svjedok ratnog puta od 1992. do 1995. godine jurišno-izviđačkog odreda Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske zvanog "Beli vukovi" sa Pala, čiji je komandant bio Srđan Knežević.

Jedinica je naziv dobila nakon što su njeni pripadnici ostali zavejani u mećavi na planini Bjelašnici, koju mogu samo vukovi da prežive.

 

 

 

 

 

 

 

Saša Nikolić i Zoran Simić priredili veče poezije i aforizama

promocija nikolic simic sokolacPromocija knjige "Pravoslavlje", autora Saše Nikolića sa Pala, i zbirke aforizama "Na kratkom štapu", čiji je tvorac Zoran Simić – Zoks iz Foče, promovisane su sinoć u Narodnoj biblioteci na Sokocu.

Ljubitelji pisane riječi imali su priliku da uživaju u različitim žanrovima, a program su upotpunili narodni guslar Njegoš Pržulj i učenice osnovnih i srednjih škola, koje su recitovale pjesme.

Saša Nikolić, po struci policajac, podijelio je sa nama neobičnu vezu između dvije struke kojima se bavi.

"U uniformi sam od sedamnaeste godine, prvo u Vojsci Republike Srpske, a potom u policiji. Sada pišem epske pjesme. Trudim se da čuvam Republiku Srpsku i kao policajac i kao pjesnik", dodao je on.

Nikolić ističe da je „Pravoslavlje“ sedma knjiga po redu, u kojoj je satkana rodoljubiva poezija, ali mu je „Republika Srpska“, ranije štampana pjesma, ipak najdraža.

"Sa tom pjesmom sam osvojio nagradu na Međunarodnom takmičenju u Ljubljani. Na konkurs sam se prijavio zato što sam saznao da srpski pisci konkurišu svoja djela. Pošto sam dva puta ranjen u borbi za Republiku Srpsku, još mi je draže što je pjesma koja nosi ime moje države nagrađena", istakao je Saša Nikolić.

Zbirka aforizama Zorana Simića Zoksa, aforističara iz Foče, peta je po redu. Njegovi aforizmi su puni humora.

"Pored promocije zbirke „ Na kratkom štapu“, za sokolačku publiku sam priredio rezime svih izdanja koje sam objavio u periodu od 2011. do 2017. godine. Živimo u teškom vremenu, tako da me okruženje najviše podstiče da pišem aforizme. Težim da to bude u što veselijoj formi kako bih nasmijao čitaoce, jer je smijeh svima danas potreban", rekao je on.

Autor pet zbiraka i desetak zbornika, Zoran Simić, ističe da bi svi trebalo da se okrenemo knjizi, a ne televiziji, internetu i sadržajima koji mediji plasiraju, i dodaje da je knjiga oduvijek bila čovjekov najbolji prijatelj.

"Nezaposlen sam demobilisani borac, tako da imam mnogo slobodnog vremena da pišem. Posedno zadovoljstvo mi predstavlja kada čitaoci prihvataju i shvataju ono što stavljam na papir. To dokazuje činjenica što su moji aforizmi uvršteni u antologiju gospođe Jasmine Bukve u Beogradu, jer nije mala stvar naći se u konkurenciji najvećih aforističara bivše Jugoslavije", kazao je Simić.

Lazo Odović, u ime Narodne biblioteke Sokolac, istakao je zadovoljstvo zbog odziva građana.

"Okupili smo se da poslušamo nova izdanja već poznatih autora na našim prostorima. Posebno mi je drago što se odazvalo pedesetak sugrađana da prisustvuje ovoj promociji", rekao je Odović.

Saša Nikolić do sada je osvojio više značajnih nagrada, a promociju nove knjige, poslije Čajniča i Sokoca, planira da održi u gradu u kojem živi i radi, Palama.

Zoran Simić – Zoks, nakon promocije u Zemunu, Višegradu, Bijeljini, Zvorniku, Mrkonjić Gradu, te Sokocu, planira da napravi pauzu do iduće godine, te da se predstavi ljubiteljima aforizama u Hercegovini.

 

Promocija knjige "Pravoslavlje" Saše Nikolića na Sokocu

sasa nikolic pravoslavljeSlužbenik MUP-a Republike Srpske i pjesnik sa Pala Saša Nikolić promovisaće svoju knjigu "Pravoslavlje" u subotu, 25. novembra 2017. godine u Gradskoj biblioteci na Sokocu.

Nikolić se epskom poezijom bavi od 18. godine, a na toga je podstakla borba srpskog naroda za očuvanje svojih imanja i ognjišta u rodnom selu Drecelj kod Olova.

U recenziji za ovu knjigu, protojerej stavrofor Momir Vasiljević navodi da je "srpski pravoslavni narod utemeljen u vjeri praotaca i predaka, a učvršćen u pravoj vjeri bogonosnim ocem, prvim arhiepiskopom, učiteljem i prosvetiteljem Svetim Savom".

Promocija knjige "Pravoslavlje" zakazana je za 17:00 časova.

Promovisana knjiga "Psihologija vršnjačkog nasilja" Jelene Malinić

promocija malinic sarsFilozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu promovisao je večeras knjigu "Psihologija vršnjačkog nasilja" pokojne Jelene Malinić, koja je na katedri za psihologiju ovog fakulteta radila kao viši asistent.

Prof.dr Dragoljub Krneta, koji je uz prof.dr Anelu Hasanagić govorio o knjizi na promociji, rekao je novinarima da je ova knjiga Jelenina doktorska disertacija koju je ona odbranila na Filozofskom fakultetu.

"Kako se desila ta tragedija fakultet je preuzeo obavezu na sebe, a mene su zamolili da ja uredim doktorsku disertaciju da bude kao knjiga i ja sam napisao predgovor. U tom predgovoru je navedeno koje su to osnovne karakteristike i koji je značaj", kaže profesor Krneta i dodaje da je tema izuzetno značajna i aktuelna.

Krneta ističe da je Malinićeva u ovoj knjizi pokazala da sindrom faktora determiniše nasilničko ponašanje, te da je porodica samo jedan u nizu tih faktora koji su korelaciji sa nasilničkim ponašanjem.

"Ona se u knjizi prevashodno bavila pitanjima psihologije ličnosti, tzv. regulatornim sistemom kognitivnog ponašanja, odnosno našeg voljnog ponašanja i u tom smislu ona je pokazala da zaista ti faktori imaju visoku korelaciju za nasilničko ponašanje", kaže Krneta.

Prema njegovim riječima, Malinićeva je u svojoj doktorskoj disertaciji analizirala prirodu žrtava i radila paralelno osobine ličnosti nasilinika i osobine ličnosti žrtava.

"Dobila je zanimljive rezultate. Mediji su često optuženi da su izvori nasilničkog ponašanja, a to nije tačno. Ako mediji imaju snagu da utiču, onda imaju snagu da pozitivno utiču. Nije na njima sve crno", tvrdi Krneta.

O Jeleni Malinić kaže da je bila krasna osoba, da je imala dobre ideje i da je njena knjiga prava u smislu da je vrijedi pročitati i analizirati, ali i da treba imati psihološko saznanje da bi je razumjeli.

"Bila je krasna, radila je u srednjoj školi i susretala se sa tim problemima, imala je originalnu ideju da proučava fenomene djece koja su rođena u ratu. Radila je komparativnu analizu djece koja su rođena na našim prostorima u ratu, ali i djece koja nisu rođena u ratu, i pokazalo se da postoje značajne razlike", dodaje profesor Krneta.

Jelena Malinić poginula je u saobraćajnoj nesreći 23. avgusta 2014. godine na magistralnom putu Ljubogošta - Pale, nedaleko od tunela "Kalovita brda", kada je automobil iz suprotnog pravca izgubio kontrolu i udario u vozilo kojim je upravljala Malinićeva.

U nesreći je na licu mjesta stradao i njen devetogodišnji sin Mihailo.

 

 

Promocija knjige "Psihologija vršnjačkog nasilja" Jelene Malinić

promocija malinicPromocija knjige "Psihologija vršnjačkog nasilja" preminule Jelene Malinić, višeg asistenta na odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta na Palama, održaće se u ponedjeljak, 20. novembra u amfiteatru ovog fakulteta.

Na promociji knjige govoriće prof.dr Dragoljub Krneta i prof. dr Anela Hasanagić, a promocija je zakazana za 18:00 časova.

Jelena Malinić radila je na odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta. Poginula je u saobraćajnoj nesreći 2014. godine na magistralnom putu Ljubogošta - Pale, nedaleko od tunela "Kalovita brda", a u udesu je smrtno stradao i njen devetogodišnji sin Mihailo.

Malinićeva je tada imala 37 godina, a samo dva mjeseca prije pogibije odbranila je doktorsku disertaciju.

Pogibija majke i sina potresla je građane Pala, Jelenine prijatelje, kolege i Mihailove drugare, a više stotina ljudi ih je ispratilo na vječni počinak tog 24. avgusta 2014. godine.

 

 

 

 

 

Promocija knjige "Nedovršeni roman" Branka Perića u Istočnom Sarajevu

kulturni centar maticna ulaz sars1Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje promociju knjige Branka Perića "Nedovršeni roman", koja će se održati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u utorak, 14. novembra sa početkom u 19:00 časova.

O knjizi će na promociji govoriti Nenad Maglajić, Nedeljko Zelenović i autor Branko Perić.

Za razliku od ranijih ostvarenja Branka Perića, u kojima je, baveći se ratnim i još nekim složenijim temema, dublje ponirao u duše svojih junaka, u kojima je složene životne i društvene probleme i situacije smještao u razruđene priče koje su se kretale u više rukavaca da bi se u nekom deltoidnom obliku skupljale pri svom ušću.

"Nedovršeni roman" je pisan zanimljivo, kratkom i jezgrovitom rečenicom, sasvim prirodnim dijalogom, ostavljajući mogućnost da se čita i "na preskok", tj. da se pojedine storije čitaju kao zasebne cjeline.

 

 

 

 

 

Pretplatite se na RSS feed

Književnost

Radio Sa-RS